image
 |  0 2 Серпня 2020 | 08:44

Головний розвідник розповів про зв’язок спецслужб Росії з УПЦ Московського патріархату

Українська розвідка звернула увагу на загрозу формування парамілітарних угруповань під крилом Російської православної церкви в Україні, також відомої як Українська православна церква Московського патріархату.

Про це зокрема йдеться у статті голови Служби зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка у ZN.ua.

У статті йдеться про активізацію діяльності проросійських "козачих" організацій, які намагаються на місцевому рівні дублювати функції поліції з охорони громадського порядку. Такі випадки фіксувалися, зокрема у Київській, Вінницькій та Запорізькій областях. 

Голова СЗР констатує, що Кремль активно використовує російське православ'я в Україні для досягнення власних цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний розвідник України прогнозує, що вторгнення РФ в Україну буде, але не восени

"Одна з форм кремлівського тиску на нашу державу — просування ідеї "русской православной церкви". Російські спецслужби, маючи важелі тиску на релігійну сферу, використовують РПЦ одночасно і як "жорстку" (інспірація протестних акцій, що можуть легко перерости в показові зіткнення з правоохоронцями або провокаторами), і як "м’яку" силу (вплив на уми вірян).

На цьому напрямі Росія використовує всі наявні технології для протидії процесові становлення Православної Церкви України, маніпулюючи почуттями українських віруючих і намагаючись усіляко зберегти свій вплив на них", - розповідає Валерій Кондратюк.

Як нагадує "УП", Валерій Кондратюк також заявляє, що Росія несе для України військові, економічні й політичні загрози, намагається внести розбрат в українське суспільство за допомогою спецоперацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикарантин: Волиняни прогнали зі свого села паломників Московського патріархату (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити