image
 |  13 1 Серпня 2020 | 16:12

Антикарантин: Волиняни прогнали зі свого села паломників Московського патріархату (ВІДЕО)

Жителі села Козлів Локачинського району не дозволили в їхньому селі таборуватися учасникам хресного ходу, які порушували карантинні вимоги й хотіли заночувати біля школи.

Як повідомляють "Волинські новини", учасники хресної ходи, які 29 липня вирушили з Ковеля до Почаєва, пообіді дійшли до села Козлів, де планували зупинитися на ночівлю.

«Це якесь свавілля та анархія! Їх було близько 200, усі без масок, повно людей, ніхто ніякої дистанції не дотримувався. Просто порушення карантину на порушенні. Звісно, це обурило місцевих жителів, які вийшли на протест. Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали «Слава Богу», а вони відповідали «Навіки слава»!» А потім ми кажемо їм «Слава Україні», у відповідь тиша…

То як це називається?! Нас людей біля 30, ми не дозволили цьому «беспрідєлу» творитися в нашій громаді й попросили їх не зупинятися тут. Тож вони пішли далі, в Горохівський район. Як нам стало згодом відомо, то дорогою інші громади теж відмовлялися їх приймати. Тому зупинилися в лісосмузі», - розповіли місцеві жителі Ігор та Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірогідність військових дій Росії на Чорному морі – 70-80%, – експерти

Чоловіки кажуть, що просили поліцейських вплинути на ситуацію, але безрезультатно.

«Вони їх супроводжують, ми кажемо, що так не може бути, карантин, правила одні для всіх, а поліцейські нам: «Значить у них є дозвіл, якщо вони так себе поводять», - розповіли місцеві жителі, які долучилися до протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині судимимуть московського попа, який у лісі задушив знайомого

Згодом інформацію про мітинг селян, які протестували проти таборування в їхньому населеному пункті, спростував сільський голова Олег Трофимюк. Про це він написав у листі, який надіслав у редакцію ІА Волинські Новини.

«Мені, як сільському голові, було б дуже цікаво побачити тих 30 чоловік, які не пустили учасників хресної ходи переночувати на територію громади. Ніякої акції протесту на території громади не було.

Коли проходила хресна хода, то по території села йшов дощ, і всі учасники були одягнені в дощовики. А фото і відео при сонячній погоді за межами населеного пункту», - йдеться у листі сільського голови.

Також він пише, що не захищає учасників хресної ходи, стосовно порушення умов карантину. 

«Це їх справа, за дотриманням карантину повинні слідкувати відповідні органи», - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росагітпром: Кравчук дав інтерв'ю російським пропагандистам і запросив Скабєєву до Києва

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити