image
 |  14 11 Травня 2021 | 16:37

Головного комунальника Володимира не посадять за підроблені документи про ремонт вулиць

Володимир-Волинський міський суд звільнив від кримінальної відповідальності директора управління житлово-комунального господарства і будівництва Володимир-Волинської міськради Віктора Фіщука, якого звинувачували у підробці документів про ремонт чотирьох вулиць. Кримінальну справу закрили через завершення строків давності.

Відповідну ухвалу 13 квітня виніс суддя Володимир-Волинського міського суду Андрій Каліщук, - пише Сила правди.

Про погане дорожнє покриття на вулицях Павла Тичини, Івана Тургенєва, Панаса Мирного та провулку Соснового у 2020 році повідомили місцеві мешканці. Вони знайшли інформацію про те, що управління ЖКГ та будівництва Володимир-Волинської міської ради у 2017 році витратило понад 609 тисяч 687 гривень нібито на ремонт цих вулиць. Проте, як мешканці повідомляли «Суспільному», жодних робіт насправді там не проводилось.

Сам же начальник управління ЖКГ Володимира-Волинського Віктор Фіщук тоді зазначав, що ці кошти нібито спрямували на ремонт вулиці Будівельної, яку асфальтували у тому ж 2017-му році. А акт виконаних робіт назвали іменем всіх чотирьох вулиць, які знаходились поруч.

«Спочатку були проведені роботи, а потім ми їх по факту закривали. Для того, щоб за них заплатити, потрібно було по-іншому назвати», – цитувало Віктора Фіщука видання «БУГ».

З матеріалів справи стало відомо, що 23 березня 2017 року між управлінням житлово-комунального господарства і будівництва та комунальним підприємством «Полігон» було укладено чотири договори на поточний ремонт вулиць Павла Тичини, Івана Тургенєва, Панаса Мирного та провулку Соснового у Володимирі-Волинському.

Також 3 квітня 2017 року управління ЖКГ та будівництва Володимир-Волинської міськради уклало угоди з приватним підприємцем про здійснення технічного нагляду за поточним ремонтом цих вулиць.

Після цього 5 квітня Віктор Фіщук, знаючи, що ремонтні роботи не виконувались, вніс неправдиву інформацію у документи та надав їх для подальшого використання КП «Полігон» та у бухгалтерію управління житлово-комунального господарства і будівництва Володимир-Волинської міської ради. Відтак, його підозрювали у службовому підробленні, тобто за ч. 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Йому загрожувало від 34 до 68 тисяч гривень штрафу, або ж обмеження волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настоятель з Волині заявив, що 9 травня – друга Пасха (ВІДЕО)

Однак, директор підприємства подав до суду клопотання про звільнення його від відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності. У суді його підтримав і захисник. Не заперечував проти задоволення клопотання і прокурор.

Суддя під час розгляду справи зазначив, що Віктор Фіщук не ухилявся від досудового слідства чи суду по цій справі, а також з 2017 року він не вчинив нового кримінального порушення, а, відтак, перебіг давності притягнення до кримінальної відповідальності не зупинявся і не переривався. При цьому кримінальне правопорушення у редакції до 1-го липня 2020 року відноситься до злочинів невеликої тяжкості, а після 1-го липня 2020 року – нетяжких злочинів.

Відтак, суддя Андрій Каліщук вирішив задовольнити клопотання та звільнити Віктора Фіщука від відповідальності через закінчення строків давності (пройшло більше трьох років) та закрив кримінальне провадження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити