image
 |  0 3 Серпня 2018 | 17:45

ГПУ перевіряє, чи законне громадянство проросійського депутата

ГПУ перевіряє законність громадянства нардепа, який грозив Україні війною 03.08.2018 18:30 Генеральна прокуратура України перевіряє законність надання українського громадянства депутату Верховної Ради від "Опозиційного блоку" Вадиму Новинському.
Про це повідомляє: "Експрес". 
Зокрема, у ГПУ виникли обґрунтовані сумніви вважати, що в матеріалах справи про прийняття Новинського до громадянства України відсутній указ екс-президента Віктора Януковича від 29 травня 2012 року, на якому відсутній оригінал підпису Януковича, пише Експрес-онлайн.
Чим відомий Вадим Новинський?
Його називають сірим кардиналом, який лобіює інтереси Росії.
Нещодавно Вадим Новинський пригрозив громадянською війною, якщо Вселенський патріарх дасть автокефалію Українській православній церкві. А ще трішки раніше, у червні, Новинський їздив до Варфоломія у Стамбул. Тоді він у складі делегації зі священиків УПЦ московського патріархату відвідав патріарха власним чартерним літаком. Вадим просив Варфоломія відмовитись надавати незалежність (томос) УПЦ КП від Москви.

Як відомо, майбутній українській нардеп народився в Росії. За фахом він інженер систем управління. В Україну, на той час вже успішний петербурзький бізнесмен, переїхав вкінці 90-х років (хоча в офіційній біографії стверджує, що працює в Україні з 2007 року). Дуже швидко він досягнув успіху у чужій для себе країні. А вже невдовзі екс-президент Віктор Яукович зробив його українцем. 29 травня 2012 року — президент Янукович своїм наказом надав громадянство України Новинському, як особі, що "має визначні заслуги перед Україною". Підставою стало прохання Петра Порошенка, тодішнього міністра економіки в уряді Азарова. Уже через рік після цього Новинський потрапив у Верховну Раду.

Він став членом парламенту за підтримки Партії регіонів, а після Євромайдану - від "Опозиційного блоку". 55-річний нардеп - власник "Смарт-Холдингу", він володіє 1,2 мільярда доларів. Пан Новинський володіє активами у суднобудуванні, зокрема херсонським та миколаївськими заводами. Торік завод Новинського побудував росіянам судно за 50 мільйонів доларів. Це великий морозильний риболовецький траулер, який виготовили спеціально на замовлення російської компанії. Нещодавно стало відомо, що у Новинського в Росії є 5 квартир. Як розповів сам нардеп, одну з них він купив приблизно у 1996 році, іншу у 2001... В інтерв'ю Новинський зізнався, що його сім'я "частіше живе у Петербурзі ніж у Києві".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвійна ДТП – у центрі Луцька

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити