image
 |  5 8 Квітня 2023 | 16:49

Громада на Волині не може утримувати всі дороги

У Старовижівській селищній раді пояснили, чому громада не може (не має права) утримувати усі дороги, які знаходяться на її території.

Про це написали на сторінці органу місцевого самоврядування у facebook.

Утримання доріг у межах населених пунктів Старовижівської громади (вулиці, провулки, проспекти − комунальні дороги) поклали на Старовижівську селищну раду, і в місцевому бюджеті передбачені та систематично виділяють необхідні кошти для утримання таких доріг.

Дороги загального користування державного значення Стара Вижівка − Буцинь, Дубечне – Луків, обслуговує Служба автомобільних доріг у Волинській області, і утримують їх за рахунок державного та обласного бюджету.

Автомобільні дороги місцевого значення, такі як Седлище – Мизове, Мизове – Секунь, Любохини – Стара Гута, Залюття – Чевель – Поліське (Брестська траса), Сукачі – Стара Гута – Галина Воля – Стара Вижівка, Рудка – Хотивель – Нова Вижва – Борзова, Поліське − Черемшанка, Кримне − Смоляри – Галина Воля перебувають на утриманні ТОВ «Волиньдорбуд» і фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку планують ремонт вулиці Львівської та Окружної

Тобто ремонт доріг можуть проводити у межах бюджетних асигнувань, передбачених у конкретному бюджеті (громади, області, держави).

У разі фінансування на утримання та ремонт таких доріг за рахунок коштів іншого бюджету такі дії кваліфікуватимуть як нецільове використання бюджетних коштів, за що передбачена відповідальність.

У Старовижівській селищній раді зазначили, що через несприятливі погодні умови ремонтуватимуть дороги громади (вирівнюватимуть, грейдеруватимуть) після просихання дорожнього полотна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити