image
 |  5 26 Листопада 2022 | 22:31

Громаду неподалік Луцька відвідав керуючий Рівненсько-Волинською єпархією ПЦУ

20 листопада 2022 року Преосвященнійший Гавриїл, єпископ Рівненський і Сарненський, керуючий Рівненсько-Волинською єпархією ПЦУ звершив архієрейську візитацію на парафію на честь Святого Духа с. Великий Омеляник Луцького району Волинської області.

Про це інформує пресслужба єпархії.

Владиці співслужили настоятель храму і секретар Управління єпархії митр. прот. Павло Краєвський з собором пресвітерів і дияконів Рівненсько-Волинської та Волинської єпархій ПЦУ. Перед Літургією архіпастир звершив чини на відновлення храму і освячення чудово-виняткового іконостасу. За відправою Божественної літургії владика підніс посилену молитву Богу за перемогу українського війська у війні з російським агресором, проповідь виголосив митр. прот. Олександр Дулько.

Надалі, з нагоди 25-ліття Рівненсько-Волинської єпархії, владика нагородив настоятеля храму і притч Відзнакою єпархії. (Іконостас виготовлено творчою групою майстрів з м. Червоноград Львівської обл. яку очолює художник Роман Яблонський. В складі групи художник Ігор Кузеляк, іконописець Пелех Оля, різблярі Грібов Олексій і Андрій Рибачук, столярі Фарина Ярослав і Юрій Максимович.)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити