image
 |  4 13 Жовтня 2020 | 21:44

Гроші замість «пакунка малюка» отримали вже 14 тисяч українців

Грошову компенсацію натуральної допомоги «пакунок малюка» на картки отримали 14 тисяч сімей новонароджених.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Про це сказав заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов в ефірі «UA: Київ», оприлюдненого на сторінці Міністерства соціальної політики у Facebook.

«На сьогодні 47 тисяч карток уже видано «ПриватБанком». Більше 26 тисяч заявок у нас є в управлінні соціального захисту, і хотів би сказати, що 14 тисяч уже отримали грошову компенсацію на картки. Проєкт чудово показав себе за дуже короткий термін», - сказав Лебедцов.

Він розповів, що аби оформити картку для отримання грошової компенсації послуги «пакунок малюка», необхідно звернутися до державного банку «ПриватБанк», отримати соціальну картку, потім звернутися до управління соціального захисту із наступним переліком документів: свідоцтвом про народження, довідкою з пологового будинку, що не отримували пакунок малюка, паспортом, іншими за необхідності.

Заступник міністра також прокоментував ухвалений ВР законопроєкт про так зване «повернення пакунку малюка».

«Має бути вибір у батьків - комусь потрібна натуральна допомога, а комусь потрібні кошти. Тому, що стосується повернення натуральної допомоги, – так, буде пакунок малюка. Коли він буде, ми будемо розмовляти, коли буде підписаний закон Президентом України, будуть розроблені порядки використання коштів, і порядок надання натуральної допомоги», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 29 липня ухвалив рішення про запровадження виплати 5 тис. грн на одного новонародженого замість видачі «пакунків малюка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пологовий будинок у Луцьку перетворять на шпиталь для хворих на COVID-19. Медики – проти (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити