image
 |  2 6 Березня 2020 | 08:16

Харчування волинських дітей-«чорнобильців» – під чотирма «криміналами»

Через можливі службові зловживання при наданні послуг із харчування волинських дітей-«чорнобильців» у 2016-2017 роках правоохоронці розслідують чотири кримінальні провадження.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

«Відповідне депутатське звернення я скерував прокурору Волині після того, як задав йому відповідне запитання під час останньої чергової сесії Волинської обласної ради. Приводом послугувала публікація на сайті журналістських розслідувань «Наші гроші» – «Найбільших годувальників Міноборони підозрюють у розкраданнях на харчуванні дітей-«чорнобильців» за 300 мільйонів», – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський соцзахист підозрюють у розкраданні 300 мільйонів на харчуванні дітей-«чорнобильців»

У ній зокрема йшлося про те, що СБУ та прокуратура розслідують заволодіння коштів держбюджету службовцями Міністерства соціальної політики та департаментів соціального захисту населення Волинської та Рівненської областей у змові з службовцями шести приватних фірм, які надають кейтерингові послуги – послуги з готового харчування дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йдеться про 2018-2020 роки.

«У своєму депутатському зверненні, як я й пообіцяв на сесії, звернув увагу прокурора області на те, що, на мою думку, предметом розслідування мають бути не лише 2018-2020 роки, а й 2016-2017 роки, оскільки інформація щодо можливих зловживань при проведенні тендерних процедур на харчування дітей у т.зв. «чорнобильських» районах Волині (Камінь-Каширський, Любешівський, Маневицький райони) у ці роки щонайменше тричі порушувалася під час сесійних засідань обласної ради у формі депутатських запитів, які були підтримані депутатською більшістю», – стверджує депутат Волиньради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Котлета» для чиновника: як на Волині «відмивали» гроші на харчуванні дітей-«чорнобильців»?

«Я надіслав прокурору свої депутатські запити і, як з’ясувалося, – вони не були даремними. Отже, за цими фактами на території трьох «чорнобильських» районів Волині слідчим управлінням ГУ Нацполіції у Волинській області здійснюється досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях, які були відкриті 13 липня 2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 КК України», – констатує депутат-свободівець.

Ще одне кримінальне провадження було відкрите 22 лютого 2017 року і розслідується за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом можливого незаконного заволодіння бюджетними коштами при наданні суб’єктами господарської діяльності вищевказаних послуг.

«Сподіваюся, ці кримінальні провадження, зважаючи на серйозність інкримінованих статей та невідворотність покарання тих, хто надумав наживатися на дітях «чорнобильців», не будуть тишком-нишком закриті, а належно розслідувані та спрямовані до суду – і ми ще почуємо гучні судові процеси над баригами-хапугами, що спокусилися на ці «дитячі» гроші», – резюмує Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині дві райдержадміністрації уклали договір на харчування дітей-чорнобильців із фірмою-«прокладкою»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити