image
 |  2 10 Грудня 2020 | 12:57

Холод та цвіль: Погуляйко забув прозвітуватися про стан Великоглушанської амбулаторії (ФОТО)

Через бездіяльність підлеглих голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка медки Великоглушанської амбулаторії працюють в нелюдських умовах, а хворі, які приходять до медиків отримати допомогу, не можуть зняти одяг, аби лікар зробив огляд.  

У частині приміщення, де вже зроблено ремонт, стіни та віконні відкоси вкрилися цвіллю. Одним словом, це кричущий факт байдужості і безвідповідальності чиновників Волинської ОДА. І тут уже не винні ні президент, ні уряд, а місцева влада разом з місцевою структурою медичного відомства.

Приміщення, де знаходиться медзаклад, належить Великоглушанській сільській раді. З часом заклад стане власністю Камінь-Каширської об’єднаної територіальної громади. Але поки процедура передачі/прийому майна не відбулася, усіма правами і обов’язками щодо зазначеного приміщення зобов’язана опікуватися сільська рада. Проте…

Як сьогодні коментує, громадсько-політичній газеті «Полісся», очільниця Любешівського ЦПМСД Наталія Ланевич, сталося так, що стосунки між органом місцевого самоврядування Великої Глуші на чолі з головою сільради та медичною установою, м’яко кажучи, не склалися. Взяти на себе зобов’язання щодо опалювання приміщення амбулаторії сільська рада одразу навідріз відмовилася. Тож ЦПМСД нічого не залишалося, як цей клопіт тягти самотужки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуга народу» замінив мера-корупціонера волинського містечка та відразу встановив собі премії

Наприкінці минулої весни вийшло з ладу старе устаткування, що здійснювало обігрів двох поверхів установи. Зважаючи на те, що котел, образно кажучи, уже віджив свій вік, ремонтувати його не було ніякого резону. Потрібно купувати новий. Та й система опалення — не у кращому технічному стані. Тож навесні із завершенням опалювального сезону комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради» оголосило про намір провести поточний ремонт системи опалення Великоглушанської амбулаторії. Про це 6 травня інформував сайт Zakupki.Prom.UA. Виконавець робіт мав «демонтувати теплообмінника, встановити заглушки, врізати трубопровід теплообмінника, розібрати сталеві газоходи тощо. Початок закупівлі – травень 2020 року, планова сума витрат – 9,1 тисячі гривень».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада розгляне звернення про звільнення начальника лісового господарства Кватирка

Отже, як розповідає головна лікарка, у приміщенні амбулаторії ще з літа триває ремонт: частину будівлі на першому поверсі вже здали в експлуатацію, в іншій — роботи поки що не завершені. Крім того вона пояснює:

— Замовником проєктно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту є сільська рада. Тепер же виникла небхідність внести в зазначений фінансовий документ зміни: доплюсувати і вартість котла. Опалювальну установку зголосилася встановити фірма-підрядник, тобто нинішній виконавець робіт. Однак чому так затягнувся процес із виготовленням документів, яким займалася обласна державна адміністрація, невідомо.

З метою почути пояснення з даного приводу журналісти «Полісся» звернулися до начальника управління капітального будівництва Волинської ОДА Івана Корчука. Посадовець запевнив, що тепло у медзакладі з’явиться вже найближчим часом. А довгоочікуваний котел вартістю 120 тисяч гривень пообіцяли встановити уже днями, хоч грошей на устаткування ще не передбачили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Камені-Каширському місцева влада «забула» про догляд за кладовищами

Поки чиновники тішать великоглушанців надіями, працівники амбулаторії працюють в нелюдських умовах, хворі, які приходять до медиків отримати допомогу, не можуть зняти одяг, аби лікар зробив огляд. У частині приміщення, де вже зроблено ремонт, стіни та віконні відкоси вкрилися цвіллю. Одним словом, це кричущий факт байдужості і безвідповідальності за вчасне вирішення означеної проблеми. І тут уже не винні ні президент, ні уряд, а місцева влада разом з місцевою структурою медичного відомства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити