image
 |  0 21 Листопада 2018 | 13:21

Художній школі у Володимирі хочуть присвоїти ім’я видатного земляка

Володимир-Волинській дитячій художній школі хочуть присвоїти ім’я Миколи Рокицького. 

Відповідний проект рішення розміщено на сайті міської ради, - передає «ВолиньUA».

Відповідне подання зробив відділу культури і туризму виконавчого комітету міської ради аби вшанувати пам`ять відомого українського художника-монументаліста Миколи Рокицького.

Микола Рокицький народився 6 квітня 1901 року в селі Заріччі (тепер Володимир-Волинського району Волинської області). В 1927 році закінчив Київський Художній Інститут (учень М. Бойчука); член АРМУ, орієнтувався на західно-європейські мистецькі течії, головним чином постімпресіонізм. Виставлявся з 1927 року.

Помер 11 лютого 1944 року. Похований в Києві на Лук'янівському цвинтарі.

В 1923-у працював разом зі студентами майстерні М. Бойчука над розписами Київського кооперативного інституту. У 1927-1928 під керівництвом Бойчука брав участь у розписах Селянського санаторію на Хаджибеївському лимані в Одесі – автор фресок «Селянський санаторій», «Відпочинок», «Наука» (у співавторстві з О. Мизіним), «Свято врожаю» (у співавторстві з К. Гвоздиком, О. Мизіним, М. Шехтманом).

Викладав у Київському художньому інституті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир-Волинська художня школа відсвяткувала 40-річчя

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити