image
 |  0 11 Листопада 2018 | 10:07

Володимир-Волинська художня школа відсвяткувала 40-річчя

Днями   Володимир-Волинська  дитяча художня школа урочисто відзначила своє 40-річчя.  Вона є  одним із найдавніших мистецьких навчальних закладів естетичного виховання дітей в області, а за  якісними показниками належить до кращих художніх шкіл України. За час свого існування школа дала путівку в життя понад тисячі  випускників, чимало з них  в майбутньому обрали мистецький фах.
Про це інформує сайт міської ради.
У скарбничці  досягнень ДХШ сьогодні 100 дипломів міжнародного рівня, 111 дипломів всеукраїнського рівня та 267 відзнак з обласних конкурсів.
З щирими вітальними словами звернулися до присутніх заступник міського голови Лариса Кулікова та начальник відділу культури і туризму  Роман Віслобоков, які вручили подяки та грошові винагороди викладачам та працівникам школи.

Пригадали роки навчанні в “художці” перші випускниці, а тепер викладачі педагогічного коледжу Оксана Потурай та  Оксана Парфенюк.
Сюрпризом для багатьох стало  відеовітання від випускників, які живуть далеко, але не забувають рідної школи: Надії Бабій  –  доцента кафедри дизайну і теорії мистецтва Прикарпатського університету, кандидата мистецтвознавства, члена Національної спілки художників України,  Андрія Кислова –  члена Національної спілки журналістів України,який  пише статті на мистецьку тематику, а у вільний час малює,, працює в техніках олійного живопису, літографії, бере участь у різноманітних міжнародних виставках, лист-привітання від випускниці 1982 року Людмили Король, яка проживає в Дубліні (Ірландія), пише картини, бере участь у виставках, працює у власній художній галереї.
Протягом 10-х років викладав в художній школі Анатолій Дарчук, який став відомим художником,  живе і працює в Греції. Він також надіслав свої вітання з ювілеєм.

Приїхали привітати колег  представники Луцької та Ковельської дитячих художніх шкіл, до вітань долучилися завідувач міською  бібліотекою для дітей Ольга Лівак, директор історичного музею Володимир Стемковський, а науковий співробітник музею Богдан Янович прочитав вірш, який присвятив ювілею школи, викладачі педагогічного коледжу Леся МартинюкОксана Білик таОксана Гусєва.
Музичні вітання подарував присутнім інструментальний квартет «Віола» дитячої музичної школи,  ніжні та запальні танці – вихованці клубу спортивного танцю «Колорит», керівник – Наталія Лис.
Цікавими і пізнавальними, щемкими і зворушливими були спогади колишнього і нинішнього директорів художньої школи  Галини Микити та Адама Михалика.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині юні білоруси допомогли українським школярам прибрати береги річки від сміття

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити