image
 |  11 17 Лютого 2023 | 18:13

Хворий на сказ кіт покусав волинянина

У селі Острівок на Волині хворий на сказ домашній кіт покусав одного з господарів. Це сталося, коли чоловік намагався спіймати агресивну тварину.

Про це розповіла Суспільному керівниця Володимирського районного управління Держпродспоживслужби в області Надія Лозовицька.

Через випадок сказу в домашньої тварини в селі оголосили 60-денний карантин. Цю інформацію Суспільному підтвердив голова Зимнівської громади В'ячеслав Католик.

Подія трапилася минулого тижня. Після укусу тварини чоловіку в лікарні одразу ввели антирабічну вакцину. Кіт помер за декілька годин.

Зараження сказом у тварини підтвердила лабораторна експертиза, яку проводили фахівці Волинської державної лабораторії Держслужби з питань безпечності харчових продуктів.

Станом на 16 лютого, сказала Надія Лозовицька, в селі Острівок безплатні щеплення від сказу отримали більш як 100 домашніх котів та собак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити