image
 |  5 23 Листопада 2021 | 12:09

Ідея нагородження ковельського ексрегіонала орденом Данила Галицького належить Ковельській РДА

Ковельська районна державна адміністрація є ініціатором нагородження начальника управління економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Ковельської міської ради, ексрегіонала, а нині "слуги народу" Юрія Кондратовича орденом Данила Галицького.

Про це на засіданні постійної депутатської комісії міської ради з питань планування, бюджету і фінансів заявив перший заступник Ковельського міського голови Тарас Яковлев.

"Районна державна адміністрація вносила клопотання до ОДА, яка в свою чергу, клопотала перед Офісом Президента. Наскільки я знаю з тієї переписки, яку я бачив", – зазначив Тарас Яковлев.
"Ми, як роботодавець цієї людини надали йому характеристику і, відповідно до цього, ми дійсно здійснювали, відповідно до заходів, опитування людей. Але тільки як роботодавець. Ми не є суб’єктом висування нашого працівника до будь-якої нагороди взагалі. Ми не були ініціатором цього. І клопотання від нас ніякого не йшло – ні усне, ані письмове. Тому я хотів би це підтвердити, – запевнив Тарас Яковлев.

Чиновник практично підтвердив, що вся підготовча нагородна процедура вже завершена. На сьогодні існує не лише клопотання Ковельської РДА до Волинської ОДА, але й подання обласної державної адміністрації до Офіса Президента України.

Втім, роботодавець, тобто виконком, згідно норм законодавства, повинен оформити нагородний лист на Юрія Кондратовича, де має бути зазначено конкретні його заслуги, як кандидата на орден. Депутати мають право вимагати оприлюднення такого офіційного документа за підписом чиновників мерії, які є підзвітні депутатам.

Нагадаємо, нещодавно наше видання опублікувало матеріал "Колишній «регіонал», а зараз «слуга народу» з Ковеля готується отримати Орден Данила Галицького", де зазначається, що ексголові "Молодих регіонів" Ковеля, а нині - очільнику фракції "Слуг народу" у Ковельській райраді Юрію Кондратовичу хочуть вручити військовий Орден Даниила Галицького до Дня місцевого самоврядування.

"Не розумію, за які такі заслуги колишній активіст Партії регіонів має отримати таку нагороду. Орден Данила Галицького - це орден для військових. В крайньому випадку ним нагороджується людина, яка здійснила великий внесок у розбудову України і сумлінне служіння українському народу. Юрій Кондратович має лише кілька років стажу на посадах в органах місцевого самоврядування. Так видається, що основна заслуга Юрія Кондратовича - це його членство у партії "Слуга народу". А питання вручення йому ордену лобіюється з високих кабінетів Волинської ОДА. Чого не зробиш, аби потішити самолюбство людини. Соромно, що в нас так підходять до вручення високих державних нагород", - прокоментував ситуацію голова фракції ВО "Свобода" у Ковельській міськраді Валерій Черняков.

Додамо, що Юрій Кондратович є головою депутатської фракції партії «Слуга народу» у Ковельській районній раді.

Джерело: Ковель медіа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити