image
 |  146 8 Жовтня 2024 | 14:02

Інсульт у перший тиждень життя: львівські лікарі врятували немовля

Львів’янин Дениско народився на два тижні раніше, ніж планувалося, і вже зʼявився на світ із запаленням легень. Ще за кілька днів, під час УЗД, медики виявили, що у малюка стався крововилив у мозок, тобто інсульт. А коли почав проявлятися набряк, за порятунком маму з немовлям терміново скерували до нейрохірургів лікарні святого Миколая.

Про це повідомляють на сайті Львівської міської ради, - пише ВолиньUA.

Спеціалісти діагностували малюкові гідроцефалію, яку у народі ще називають «водянкою головного мозку». Це внутрішньочерепне скупчення спинномозкової рідини – ліквору, що без втручання неминуче призводить до ушкодження органу. Ба більше, у шлуночках внаслідок інсульту утворилися кров’яні згустки. Їх треба було якнайскоріше видалити.

Нейрохірурги Тарас Микитин та Ігор Гоменюк вирішили негайно оперувати Дениска, якому не були тоді і місяця. А важив хлопчик лише 2,5 кілограми.

Під час першого втручання, з допомогою спеціального пристрою – нейроендоскопа, лікарі забрати кровʼяні згустки через маленький розріз усього в кілька міліметрів. Без цієї операції мозок малюка міг би сильно постраждати.

Під час другого втручання нейрохірурги встановили Денискові резервуар Оммайя. Це пристрій, який за повторних набряків дозволить лікарям легко прибирати зайву рідину з головного мозку дитини та регулювати спинномозковий тиск.

Нині, після двох рятівних операцій, Денискові вже краще. Але ще якийсь час малюк з мамою мусять перебувати у лікарні. Від появи хлопчика на світ минуло понад два місяці, але вдома вони ще не були.

«Понад усе хочу вперше показати йому наш дім, рідних братика та сестричку. Обійняти дітей, побути разом, посміятись! Ніколи не думала, що за такими простими речами, які ми сприймаємо як належне, буду настільки сильно сумувати», – ділиться Інна, мама Дениска.

Читайте також: У міськраді Луцька – новий начальник управління капітального будівництва

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити