image
 |  4 7 Лютого 2021 | 19:48

Із квартири керівника телеканалів Медведчука злодії винесли понад 8 мільйонів

У Печерському районі Києва злодії обчистили квартиру генерального продюсера медіахолдингу «Новини», куди входять заборонені телеканали ZIK, NewsOne і «112 Україна», Олексія Семенова.

Як стало відомо «OBOZREVATEL» із власних джерел, це сталося увечері 6 лютого в елітному житловому комплексі на бульварі Лесі Українки. Злодії проникли в квартиру продюсера способом підбору ключа в проміжку між 18-ю і 19-ю годинами.

За твердженням джерела, вони забрали із квартири 120 тисяч доларів (еквівалент – 3 млн 346 тис. гривень) і коштовностей на 5 мільйонів гривень.

Зазначимо, що 28 січня в заяві телеканалу «112 Україна» з приводу рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення ішлося про те, що генеральний продюсер медіахолдингу «Новини» Олексій Семенов заразився коронавірусом і не міг узяти участь у засіданні регулятора.

Тоді телеканалу оголосили попередження і штраф за «поширення в ефірі телеканалу висловлювань, що містять заклики до розв'язування війни або її пропаганди і/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російській колонії без меддопомоги помер українець, – правозахисники

Олексій Семенов – російський медіапродюсер, який останні роки живе і працює в Україні. Після того, як у 2018 році Тарас Козак в інтересах Віктора Медведчука придбав телеканали «112 Україна» і NewsOne, Семенов став генеральним продюсером медіахолдингу «Новини».

У 2019 року в холдинг «влився» і телеканал ZIK. Тоді на закритій зустрічі зі співробітниками Олексій Семенов назвав себе «прокладкою між власником і працівниками» і пообіцяв не вводити цензуру.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів із 2 лютого персональні санкції РНБО проти правої руки Віктора Медведчука, народного депутата із фракції «Опозиційна платформа – За життя» Тараса Козака.

У ніч із 2 на 3 лютого українські провайдери почали вимикати телеканали NewsOne, ZIK і «112 Україна». Санкції щодо цих телеканалів також отримали підтримку з боку ЄС і США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піклуются пpо своїх? У розпал пандемії МОЗ за 10 мільйонів замовило дослідження серед геїв з 14 pоків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити