image
 |  5 21 Жовтня 2023 | 19:49

Ізраїль закликав своїх громадян негайно покинути кілька країн

Ізраїль закликав своїх громадян утриматися від поїздок до Єгипту, Йорданії та Марокко через суттєве зростання антисемітських настроїв та загрозу насильства щодо євреїв. Тим громадянам Ізраїлю, які вже перебувають у перелічених країнах, рекомендують залишити їх якнайшвидше.

Про це пише Обозрєватєль.

До переліку країн, відвідування яких ізраїльтянами може становити для них небезпеку, увійшли також інші арабські країни та держави Близького Сходу. Відповідне попередження міститься у заяві Ради національної безпеки при канцелярії прем'єр-міністра та міністерства закордонних справ Ізраїлю, оприлюдненій 21 жовтня.

У Раді нацбезпеки відзначили зростання загроз нападів на громадян Ізраїлю у низці арабських країн та держав Близького Сходу.

"З огляду на війну, що триває, ми спостерігаємо значне зростання антиізраїльських протестів в останні кілька днів у країнах по всьому світу й, зокрема, в арабських країнах Близького Сходу. Ворожість і насильство виявлено проти єврейських та ізраїльських символів. Риторика глобального джихаду стала радикальнішою, закликає завдати шкоди ізраїльтянам та євреям у всьому світі", – заявили в РНБ.

Ізраїльтян закликають утриматися від поїздок до Єгипту, Йорданії та Марокко через зростання антисемітських настроїв у цих країнах після початку війни Ізраїлю та ХАМАС.

Так, для Єгипту із Синайським півостровом включно, а також для Йорданії встановлено четвертий рівень небезпеки (висока загроза): це означає, що громадянам Ізраїлю не варто відвідувати ці країни, а тим, хто вже там перебуває, рекомендують виїхати якнайшвидше.

Для Марокко встановлено третій рівень загрози: варто уникати поїздок до цієї країни без нагальної потреби.

Також ізраїльтянам рекомендують уникати перебування у всіх країнах Близького Сходу чи арабських країнах, включно з Туреччиною, Об'єднаними Арабськими Еміратами, Бахрейном, Малайзією, Бангладеш, Індонезією та Мальдівами: в останню з перерахованих країн не рекомендується їхати без попередження про поїздку, в решту – навіть за наявності попередження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ змінили правила обміну доларів: що відомо

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити