image
 |  4 31 Серпня 2020 | 09:36

Кандидатом від «слуг» на довиборах у Раду став адвокат, підозрюваний у розкраданні держмайна

Кандидатом на довиборах до Верховної Ради України по 208-му округу в Чернігівській області став правозахисник Анатолій Гунько.

Таке рішення на з'їзді 30 серпня затвердила партія "Слуга народу", - передає Telegram-канал політсили.

При цьому, як повідомив PavlovskyNews, у 2018 році Гунько звинувачувався в розкраданні держмайна, - пише OBOZREVATEL.

У "СН" розповіли, що Гунько – громадський діяч, меценат і "захисник інтересів людей". Він очолює ГО "Правозахист плюс" і є головою наглядової ради Благодійного фонду "Гільдія Добра".

"Два роки тому Гунька підозрювали в організації злочинного угруповання, яке привласнило земельну ділянку площею в 100 гектарів і знищило стратегічне обладнання. Все це знаходилося в постійному користуванні державного підприємства "Радіопередавальний центр", – передає PavlovskyNews.

У 2018-му суд обрав запобіжний захід для Гунька у вигляді утримання під вартою, але він вніс заставу в розмірі 1 млн 762 тис. грн і вийшов на свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала організаторів B2B Jewelry, які «привласнили» чверть мільярда доларів? (ФОТО)

Автори Telegram-каналу зазначили, що на з'їзді правозахисник заявив, що всі кримінальні справи проти нього давно закриті.

На парламентських виборах 2019 року Гунько балотувався по округу №209 (центр – місто Ніжин Чернігівської області) від партії "Батьківщина".

У 2015 році балотувався до Київської обласної ради від партії "Наш край".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний квартал, в якому можна чекати зростання при цих «реформаторах» — 95-ий, - Олег Тягнибок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити