image
 |  0 18 Липня 2021 | 16:45

Каннський кінофестиваль: кращим фільмом визнали стрічку «Титан» (ВІДЕО)

"Золота пальмова гілка" за кращий фільм дісталася хоррор-стрічці "Титан" французької режисерки Джулії Дюкорно.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Фестивалю у Twitter.

Ввечері у суботу, 17 липня, на 74-му Каннському кінофестивалі оголосили переможців.

Кращим визнали фільм "Титан", що розповідає історію молодої дівчини-серійної вбивці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихованець «Юного бджоляра» із Колок – у призерах зльоту юних дослідників-природознавців (ФОТО)

Гран-прі кінофестивалю, що є другою за цінністю нагородою конкурсу, отримали два фільми: "Герой" іранського режисера Асгара Фархаді та "Купе номер шість" фінського режисера Юхо Куосманена.

Кращим режисером цього року визнали француза Леоса Каракса, який зняв стрічку "Аннетт" з Маріон Котіяр і Адамом Драйвером у головних ролях.

При цьому відзнака за кращу жіночу роль дісталася акторці Ренате Рейнсве за фільм норвезького режисера Йоахіма Трієра "Найгірша людина у світі". А актор Калеб Лендрі Джонс отримав приз за кращу чоловічу роль за гру в австралійській драмі "Нітрам" режисера Джастіна Курзеля.

Приз журі розділили між собою ізраїльський режисер Надав Лапід за стрічку "Коліно Ахеда" та таїланець Апічатпонг Вірасетакул з фільмом "Пам'ять".

Як нагадує "УП", український режисер Сергій Лозниця отримав спеціальний приз журі премії "Золоте око" на Каннському кінофестивалі за документальний фільм "Бабин Яр. Контекст" про вбивства євреїв нацистами в Києві в часи Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два десятки людей на відпочинку віднесло вітром на острів на озері Світязь

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити