image
 |  9 18 Липня 2021 | 08:49

Карта з Кримом і гасло «Слава Україні! Героям слава!» – це внутрішнє питання УПЛ, – УЄФА відповів росЗМІ

Європейський футбольний союз (УЄФА) не стане втручатися в ситуацію з нанесенням на форму всіх клубів української Прем'єр-ліги карти з Кримом і гаслом «Слава Україні! Героям слава!». Це є внутрішньою справою Української асоціації футболу (УАФ).

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це в УЄФА заявили в коментарі російському пропагандистському інформаційному агентству РИА Новости.

«Це внутрішнє питання, яке стосується Української прем'єр-ліги (УПЛ). Тому ми люб'язно спрямовуємо вас до Української асоціації футболу з вашим питанням», – підкреслили УЄФА.

Як відомо, з сезону 2021/22 клуби Української Прем'єр-ліги (УПЛ) зобов'язані наносити на свою ігрову форму велике лого Української асоціації футболу (УАФ). Як інформує сайт УПЛ, на емблемі - карта України з півостровом Крим та слоган «Слава Україні! Героям слава», який тепер є офіційним слоганом УАФ.

Емблема має розміщуватися по центру на грудях: між лого клубу і лого виробника екіпіровки. Обов'язок наносити емблему УАФ поширюється на матчі УПЛ, Кубка України та Суперкубка країни.

Відзначимо, що гасло «Слава Україні! Героям слава!» і карта України з анексованим Кримом на формі збірної України на Євро-2020 викликала справжню істерику в Росії.

У Державній думі вимагали від УЄФА заборонити форму «жовто-синіх», а також звинуватили Україну в політизації турніру.

Як повідомляв OBOZREVATEL, під час матчу 1/8 фіналу Євро-2020 Україна – Швеція фанати влаштували перекличку «Слава Україні!» – «Героям слава!». Підопічні Андрія Шевченка обіграли скандинавську команду, а у чвертьфіналі програли англійцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України пройшла в 1/4 фіналу «Євро-2020»! (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити