image
 |  0 12 Квітня 2019 | 15:33

Катастрофічна ситуація: у Брищі люди можуть знову перекрити в'їзд на полігон

Із полігону твердих побутових відходів у селі Брище фільтрати витікають за межі сміттєзвалища.

На місці події зібралися жителі громади, депутати Княгининівської ОТГ та викликали поліцію.

«Фільтрат вижимається з полігону, ллється через дорогу, поряд хати, городи, пасемо корів на траві з нітратами», - каже жителька села Брище Алла Майструк.

«На полігоні не проводять належно обваловку, постійно тече фільтрат. Коли дощі – то на Брище потоком течуть фільтрати. Якби вони нормально його експлуатували, виділяли кошти, робили пересипки, відкачували фільтрати, то проблем не було б», - говорить депутат Княгининівської ОТГ Юрій Струк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині мешканці викидають сміття мимо контейнерів (ФОТО)

На сміттєзвалище приїхала слідчо-оперативна група. Ситуацію коментувати на камеру відмовилися. Оперуповноважений Віктор Дячук каже: зафіксовані порушення експлуатації полігону передадуть екологам.

«На цей рік це вже не перший виклик поліції – п’ятий і нічого не міняється: приїжджає поліція, пише протокол, захлопала очима і все», - розповідає громадський інспектор охорони довкілля при Держекоінспекції Ольга Матящук.

Полігон будувався з порушенням, - каже директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Юрій Крась.

«При проектуванні полігону – фільтрат викачували і виливали на тіло полігону, що пришвидшувало гниття. Зараз їх багато. Ми ведемо перемовини щодо знезараження фільтратів. Місяць тому відібрали проби фільтрату, позавчора ще брали пробу, адже установка робиться індивідуально під кожен полігон», - розповів Юрій Крась.

Сміттєзвалище знаходиться на території Княгининівської ОТГ. На сесійному засіданні 12-го квітня розглядатимуть варіанти вирішення проблеми, - каже заступник голови Княгининівської ОТГ Юрій Рудь. З його слів, одна з пропозицій - уповноважити голову ОТГ звернутися від ради до голови РДА щодо розірвання договору.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити