image
 |  4 14 Травня 2019 | 12:28

Керівники ГПУ та СБУ поки не збираються йти з посад

Рішення генпрокурора Юрія Луценка залишитися в ГПУ погоджено з командою президента Петра Порошенка. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела.

"У нас з Луценком консенсус: він не пише заяву про відставку, а ми в БПП натомість забезпечуємо йому, щоб у Раді не було 226 голосів за його відставку", - сказав співрозмовник у близькому оточенні Порошенка.

Подібна ситуація і з головою СБУ Василем Грицаком, і з міністрами оборони й іноземних справ - звільнити їх і призначити нових людей Зеленський зможе тільки зі згоди парламенту.

Читайте також: Декларації прокурорів Волині: півмільйонні зарплати та сотні тисяч готівки

"Грицак поки теж не збирається писати заяву. Тому немає правових підстав ініціювати в парламенті питання про його відставку. Єдине, що по прокуратурі ситуація простіше, оскільки там всіх заступників призначає сам генпрокурор. В СБУ заступників, керівників департаментів та керівників в областях призначає президент, але за поданням голови СБУ. А звільняє самостійно", - сказав співрозмовник на Банковій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити