image
 |  0 9 Червня 2021 | 14:53

Керівництво багатої на земельні скандали громади Волині поїхало в Австрію (ФОТО)

Впродовж тижня голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк та його заступники Леонід Гроголь та Олександр Бляшук працюватимуть у Республіці Австрія, куди вони вирушили на запрошення генерального директора ПП «Гігаджоуль/Ресайклінг Парк», почесного доктора Крістіана Чернера ще на початку тижня.

Про це інформують у пресслужбі Підгайцівської громади.

Крістіан Чернер та його компанія мають намір показати очільникам Підгайцівської сільської ради систему з переробки відходів у Австрії, які успішно працюють вже багато років. Деякі з цих об’єктів він сам проектував, фінансував, будував і працював на них щодня впродовж багатьох років. З 1978 року підприємства працюють на збереження екології нашої планети.

В рамках поїздки керівники Підгайцівської сільської ради планують відвідати багаторічні комплексні установки з переробки відходів у Південній Австрії, оглянути сортувальні установки з прилеглими полігонами, сортувальними заводами для комерційних відходів, сортувальний завод для виготовлення альтернативного палива для переробки на цементному заводі, компостний завод для виробництва компосту для сільського господарства.

У понеділок делегація Підгайцівської сільської ради відвідала центр переробки відходів у громаді Хальбенрайн. У місті Грац волиняни відвідали комерційний сортувальний завод так званого «жовтого мішка». Ця система сортування була втілена у 1991 році, коли європейці почали відокремлювати та складати відходи окремих видів саме у жовті пакети, які безкоштовно роздавали усім мешканцям, а потім утилізували на спеціальних заводах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрав малюка і найняв блогера: Волинянка відкрито розповіла про життя з домашнім тираном

Цікавою була поїздка до м.Таінах на сортувальний завод на міському полігоні, який працює вже 30 років. У м.Графенштайн делегація з Підгайців побувала на компостному заводі, що належить фірмі Steinerbau, ознайомились із процесом компостування осаду стічних вод та обрізаних дерев, які на заводі переробляють у продукти сільськогосподарського господарства.

За словами Леоніда Гроголя, європейський досвід із сортування та переробки відходів вражає. Попри те, що заводи працюють кілька десятків років, території заліснені і мало нагадують сміттєзвалища минулого, які ми звикли бачити на Волині.

Зазначимо, що Підгайцівська громада відома на Волині не лише значним фінансовим потенціалом, а й регулярними земельними скандалами. Опоненти голови Підгайцівської громади Юрія Семенюка не раз закидали йому звинувачення в корупційних земельних схемах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити