image
 |  2 9 Листопада 2020 | 21:39

Кінець НКP, але не війни? У Карабасі визнали втрату Шуші, а Азербайджан зайняв ще 48 населених пунктів (ВІДЕО)

Прессекретар так званого президента невизнаної «Нагірно-Карабахської республіки» визнав, що контроль над стратегічним містом Шуша втрачено.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Відповідна заява опубліковано на сторінці Ваграма Погосяна у Facebook 9 листопада. За словами прессекретаря, їх супроводжує низка невдач.

«Сьогодні, на жаль, потрібно визнати, що нас поки супроводжує низка невдач і місто Шуша повністю поза нашим контролем», – зазначив він.

Водночас президент Азербайджану Ільхам Алієв у Twitter написав, що збройні сили взяли під контроль ще кілька населених пунктів.

«Азербайджанська армія звільнила від окупації 8 сіл Ходжавендського, 3 села Ходжалинського, 10 сіл Фізулінського, 3 села, одне селище і 8 висот Зангіланського району, 8 сіл Джебралільского, 12 сіл Губадлінского і 3 села Лачинського району», – зазначив Алієв.

Через Лачинський район проходить однойменний гірський коридор, що зв'язує самопроголошену «Нагірно-Карабахської республіки» з Вірменією.

На думку експеpтів, врятувати вірменів від поразки може лише введення російських солдатів у Нагірний Карабах. Але нині це видається малоймовірним сценарієм.

«Взяття міста означає, що у вірменів зникає можливість чинити повномасштабний опір азербайджанцям у Карабасі, а це — неминуча поразка Вірменії і кінець Нагірно-Карабаської республіки. Як зазначив не так давно глава НКР Араїк Арутюнян, «хто володіє Шушею, той володіє Карабахом». Утім, із захопленням цього міста війна не закінчиться. Гори й ліси північної частини Нагірного Карабаху дають вірменам можливість ще довго вести обмежені бойові дії. Однак гориста місцевість, погіршення погоди, стійкість вірменських солдатів можуть лише ненадовго відтермінувати крах», - зазначає експеpт Володимир Кравченко.

Також експерти не виключають перевороту у Віpменії і приходу до влади когось із оточення експрезидента Роберта Кочаряна, особистого друга Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вірменії збили російський вертоліт

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити