image
 |  4 5 Серпня 2018 | 13:08

Кіріл поїде до Варфоломія аби відговорити його від надання Томосу Україні

Наприкінці серпня голова РПЦ патріарх Кирило зустрінеться з Вселенським патріархом Варфоломієм. Про це повідомив Zahid.net з посиланням на грецьке церковне видання Vima Orthodoxias.
За даними видання, очільник Російської православної церкви зустрінеться з Варфоломієм, щоб обговорити проблему надання автокефалії українській церкві. Видання зазначає, що відносини між церквами нині «складні» через Україну, і поки незрозуміло, чи вдасться їм досягти якоїсь домовленості.
Речник УПЦ Київського патріархату, в якому очікують на Томос про автокефалію української православної церкви від Варфоломія, єпископ Євстратій (Зоря) заявив, що розглядає майбутній візит, як «крок останньої надії» Московської Церкви.
«Очевидно, що візит Патріарха Кирила до Стамбула має на меті якщо не повністю відмовити Вселенського Патріарха від рішень щодо «українського питання», то принаймні досягти їхнього відтермінування», – зазначив він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше повідомлялося, що наприкінці серпня очікується чергове сесійне засідання Священного Синоду Константинопольського Патріархату, а відразу після нього, 1-3 вересня, відбудеться Синакс (Архієрейський Собор) усіх ієрархів Патріархату. Очікується, що «українське питання» буде в порядку денному обох зібрань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити