image
 |  0 24 Червня 2021 | 08:32

Кіркорова внесли до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України

Російського співака Філіпа Кіркорова внесли до переліку осіб, які несуть загрозу національній безпеці України.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

Міністерство культури та інформаційної політики внесло артиста до переліку осіб, які загрожують національній безпеці. Відповідне рішення грунтується на листі від Служби безпеки України. Вказаний лист в Мінкульті отримали 11 червня.

Наказ про внесення Кіркорова до переліку видали 22 червня.

У пресслужбі повідомили, що процедура автоматична, тому Мінкульт не ухвалює рішення включати чи ні окремих осіб у перелік.

Наявність особи у так званому "чорному списку" означає заборону показу на телебаченні програм за її участі.

Водночас, Кіркоров назвав український Крим "російським" та незаконно відвідував півострів. У російського співака також є звання Народного артиста України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНічийні двобої у «групі смерті»: футбольна збірна України дізналася суперника в 1/8 фіналу

Передісторія від "УП":

19 січня міграційний департамент на прохання міністерства закордонних справ вніс російського виконавця Філіпа Кіркорова на 5 років у список небажаних в Литві осіб за гастролі в окупованому Криму.

Кіркоров заявив, що має намір в судовому порядку оскаржити заборону на в'їзд до Литви. Пізніше Вільнюський окружний адміністративний суд прийняв скаргу російського виконавця Філіпа Кіркорова в зв'язку з забороною на його в'їзд до Литви.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити