image
 |  180 12 Серпня 2024 | 18:51

Китай збудував найбільшу у світі морську нафтогазову платформу

Китай завершив будівництво найбільшої у світі морської нафтогазової платформи вагою близько 17 тис. т.

Будівництво тривало 34 місяці, повідомляє CGTN.

"Мегаконструкцію на замовлення Саудівської Аравії створили у місті Циндао східної китайської провінції Шаньдун. До кінця серпня платформу буде доставлено великим вантажним судном до країни-замовника і встановлено в саудівських водах на нафтовому родовищі Марджан", - сказано в повідомленні.

Платформа використовуватиметься для збору видобутих на шельфі нафти та газу і їхнього транспортування на сушу для подальшої переробки.

"Конструкція оснащена складним обладнанням, серед якого великі колектори, системи очищення трубопроводів, хімічної обробки та контролю роботи вузлів і агрегатів. Площа поверхні платформи еквівалентна 15 стандартним баскетбольним майданчикам, а її висота перевищує висоту 24-поверхового житлового будинку", - пише видання.

Масивна конструкція щороку може збирати і транспортувати 24 млн т сирої нафти та 7,4 млрд м³ газу й за цими параметрами, а також типами та розмірами трубопроводів і складністю встановлених систем є найбільшою порівняно з існуючими аналогічними морськими платформами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватний будинок та басейн: друзі головного лісівника Волині і Рівненщини Кватирка поселилися у заказнику

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити