image
 |  0 7 Жовтня 2022 | 14:08

Кива керував із рф наркобандою у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

У Києві знешкодили злочинне угруповання, яким із Росії керував колишній народний депутат-зрадник Ілля Кива. Сам він перебуває у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких – державна зрада і посягання на територіальну цілісність України.

Учасники банди входили до підконтрольного екснардепу громадського об'єднання "Патріоти за життя", заявив 7 жовтня речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко. До втечі Киви з України ці "патріоти" виконували його завдання зі здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні.

"До складу угруповання входило щонайменше 12 осіб, причетних до кримінальних кіл. Їхній організатор був на прямому зв'язку з Кивою, погоджуючи свої дії, зокрема, й після повномасштабного вторгнення РФ. Бандитів залучали до так званої фізичної підтримки та охорони публічних виступів представників прокремлівської партії, насамперед у центрі столиці. За участь у кожній із таких "акцій" зловмисники отримували гроші від своїх координаторів з ОПЗЖ", – ідеться у повідомленні.

СБУ знешкодила у Києві злочинне угруповання, яким з РФ керував депутат-зрадник КиваФото: ssu.gov.ua

СБУ знешкодила у Києві злочинне угруповання, яким з РФ керував депутат-зрадник КиваСБУ знешкодила у Києві злочинне угруповання, яким з РФ керував депутат-зрадник КиваСБУ знешкодила у Києві злочинне угруповання, яким з РФ керував депутат-зрадник КиваСБУ знешкодила у Києві злочинне угруповання, яким з РФ керував депутат-зрадник Кива

За задумом екснардепа, учасники банди мали залишитися у Києві для підтримки окупантів у разі захоплення регіону. Проте після втечі Киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для одержання додаткових "прибутків".

"Вони налагодили виробництво і збут оптових партій амфетаміну на Київщині. Для цього обладнали у власних домоволодіннях дві нарколабораторії. Своїх клієнтів підшукували через особисті зв'язки і продавали "товар", використовуючи розгалужену мережу дилерів", – повідомляють в СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці серед іншого виявили підготовлені до збуту наркотики і психотропи, а також обладнання для їхнього виготовлення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити