image
 |  9 13 Листопада 2023 | 19:43

Киву заочно засудили за державну зраду

Колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Іллю Киву заочно засудили до 14 років в'язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомив Личаківський районний суд Львова.

“Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації), ч.1 ст.111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч.2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади), ст.436 (публічні заклики до агресивної війни) Кримінального кодексу України та остаточно призначив Іллі Киві покарання у виді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна”, — йдеться в рішенні суду.

Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, оскільки Кива переховується від органів слідства та суду у рф, а також оголошений у міжнародний розшук.

У суді наголосили, що вирок законної сили ще не набрав та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.

У серпні Державне бюро розслідувань колишньому народному депутатові Іллі Киві про підозру у закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині мешканці села йдуть на мітинг проти новопризначеного директора ліцею

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити