image
 |  16 25 Вересня 2023 | 16:49

Клерки Нововолинської міськради, порушуючи законодавство, відмовляються зареєструвати рішення про недовіру меру Карпусу

Секретарка Нововолинської міської ради відмовила зареєструвати проєкт рішення від фракції ВО "Свобода" щодо висловлення недовіри та дострокове припинення повноважень Нововолинського міського голови Бориса Карпуса.

Про це насторінці у facebook повідомив очільник фракції ВО "Свобода" Андрій Бадзюнь, - пише ВолиньUA.

"Окремі волинські посадовці уявили, що вони - небожителі, на яких не поширюється закон. Нещодавно на всю Україну прогриміла скандальна історія про міського голову Ківерець. А зараз клерки міського голови Нововолинська Бориса Карпуса вирішили, що можуть взяти на себе функції Конституційного та Верховного Суду і видавати свої вузькі суб'єктивні судження як істину в останній інстанції.

Як депутат Нововолинської міської ради я вирішив скористатися своїм правом і подав на розгляд сесії проєкт рішення "Про висловлення недовіри та дострокове припинення повноважень Нововолинського міського голови Бориса Карпуса". У мене є обгрунтовані вагомі причини вважати, чому мер Нововолинська виконує свою роботу неякісно і провально. Так само думає чимало жителів нашої громади. Однак, замість того, щоб зареєструвати мій проєкт рішення і дозволити депутатам міської ради самостійно висловити свою позицію з довіри чи недовіри міському голові, я отримав відповідь від секретарки Нововолинської міського ради Надії Жук: відмовити у реєстрації. Хоча такі повноваження відсутні і у мера, і у його секретарки. У цьому псевдоюридичному опусі секретарка вирішила, що має самостійне право тлумачити закони і вирішувати, які проєкти рішень є обгрунтованими і протиправними, а які ні.

Якщо секретарка міської ради, яка, на мою думку, висловлюється від імені Бориса Карпуса, вважає, що наш мер гідно виконує свої посадові обов'язки, вона може про це заявити під час сесії. Але, очевидно мер і його свита побоюються, що можуть отримати негативну оцінку своє діяльності. Тому поставили за мету будь-якою ціною не допустити розгляду проєкту рішення про висловлення недовіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» хоче змусити Гурського розглянути звернення про можливі зловживання мера Ківерець на черговій сесії Луцької райради

Хочу наголосити: ні Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні", ні регламент Нововолинської міської ради восьмого скликання, ні будь який інший нормативно-правовий документ не наділяє секретаря ради можливістю позбавляти депутата права вносити свій проєкт рішення. Такі дії посадовця - перешкоджання законній депутатській діяльності. А, відповідно до 351 статті Кримінального кодексу України, за перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради передбачена відповідальність. Якщо хтось вважає, що на цьому боротьба за очищення Нововолинська від Бориса Карпуса та його команди завершена - він дуже помиляється. Все тільки починається", - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити