image
 |  5 27 Червня 2019 | 19:08

Кліщі атакують: на Волині четверо людей у лікарні після укусу

Епідемічна ситуація з іксодових кліщових бореліозів у Волинській області з кожним роком ускладнюється та залишається неблагополучною.

Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я Луцької міськради. 

Згідно інформації Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», який здійснює епідеміологічний нагляд за інфекційною захворюваністю, епідемічна ситуація з лаймбореліозу в місті Луцьку є напруженою.

За 6 місяців 2019 року вже зареєстровано 5 випадків хвороби Лайма, за аналогічний період 2018 року – 2 випадки. Всі пацієнти – дорослі, госпіталізовані у Волинську обласну інфекційну лікарню.

Станом на 27 червня четверо хворих ще перебувають на стаціонарному лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні. Діагноз - хвороба Лайма - лабораторно підтверджено трьом особам, двом - діагноз встановлено клінічно.

Випадки укусів були зафіксовані у Парку 900-річчя Луцька, у районі дачного масиву «Світанок» (вулиця Львівська) та на території сіл Воротнів та Рованці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від початку року 9 волинян захворіли на хворобу Лайма

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити