image
 |  9 1 Жовтня 2019 | 19:54

Книголюбам Волині: топ-5 книг для жовтня

У жовтні, коли пронизливий вітерець вривається в затишну оселю, хочеться ще більше тепла та усамітнення з улюбленою книжкою. Тож наше видання підготувало для вас, наші читачі, топ-5 книг для гарних вечорів.

Павло Загребельний «Роксолана»

Класичний твір, без якого важко уявити українську літературу. Сюжет, без якого взагалі не уявити український кінематограф. Роман Павла Загребельного не претендує на історичну точність, він – швидше романтичне зображення побуту однієї з найвідоміших українок, яка стала улюбленою дружиною султана Сулеймана Пишного.

800 сторінок перенесуть вас до розкошів східного палацу і покажуть розумну та освічену жінку, «що сміється», ту, яка вийшла за межі гарему і постала перед іноземними правителями як королева, а не ще одна красуня з гарему.

"Не відпускай мене", Кадзуо Ісігуро

Книги Кадзуо Ісігуро найкраще підходять для філософського і неквапливого читання, перед вами, мабуть, найбільш осінній з усіх його романів. "Не відпускай мене" – книга-ностальгія, книга-спогад. В ній минуле сплітається з сьогоденням, яке меркне перед подіями минулих днів. Ця історія наповнена таємницями і скелетами у шафах. У тридцять років Кеті згадує своє життя, а точніше, дитинство, в елітній школі. Не можна сказати, що це було світле дитинство. Воно було наповнене недомовками, таємницями і загрозою. Але в ньому була любов і дивна дружба.

«Дикі лебеді», Ганс Христіан Андерсен

Ми звикли, що казка закінчується щасливо, коли в ній з’являється прекрасний принц і розбиває злі чари й підступи то ніжним цілунком, то гострим мечем. Але тут усе навпаки – рятівницею виявляється королівська донька Еліса, яка завдяки своїй відданості і відвазі повертає людську подобу дванадцятьом своїм братам-принцам, яких зла мачуха перетворила на диких лебедів.

«Дикі лебеді» – це ніжна й красива (хоча й не без жорстокостей) казка про сестринську любов, яка дає терпіння й силу долати перешкоди, плести голіруч сорочки із кропиви і вірити у найкраще, щоб тільки порятувати найдорожчих людей.

 Кейт Аткінсон «Життя за життям»

«Видавництво Старого Лева» вже друкувало роман Кейт Аткінсон «Руїни Бога», який є доповненням до більш раннього роману авторки «Життя за життям». У «Руїнах» ішлося про Тедді Тодда, пілота часів Другої світової війни, загубленого між окремих фрагментів власної пам’яті, розкиданих у часі та просторі. «Життя за життям» — багатоваріантна біографія його старшої сестри, Урсули Тодд, жінки, наділеної здатністю переживати власне народження щоразу, коли лінія її життя передчасно уривається, а відтак проживати все від початку із врахуванням колишніх помилок. 

Крістін Гесслер «Маніфест двадцятирічних»

Звісно, ця книга-дороговказ, перш за все, призначена для тих, кому ще самому двадцять з гаком. Але якщо зрозуміти покоління мілленіалів входить у коло ваших обов’язків (чи є життєвою необхідністю), «Маніфест» пролиє світло на цей темний період. Крістін Гесслер, яка щойно сама подолала тридцятирічний рубікон, сіла писати по гарячих слідах книгу, яка б допомогла молодим людям її генерації краще справлятися з викликами на шляху дорослішання. Успішна сценаристка, Гесслер залишила Голлівуд заради того, щоб займатися справжнім покликанням і стати професійним лайф-коучем.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити