image
 |  7 10 Грудня 2018 | 12:04

Колектив Маневицького торфозаводу заявляє, що змушений повністю зупинити роботу

Працівники Маневицького торфозаводу філіалу державного підприємства «Волиньторф» звернулися до депутатів Волинської обласної ради з листом, у якому висловлюють обурення ситуацією, яка склалася на підприємстві, може призвести до повної зупинки торфозаводу.

Як стало відомо «ВолиньUA», таке рішення ухвалили загальні збори трудового колективу підприємства на своєму останньому засіданні.

Як стверджують працівники трудового колективу підприємства, до повної зупинки торфозаводу вже у найближчому часі призведе вичерпання запасів торфу на ділянках родовища у межах земельних відводів та неможливість введення в експлуатацію нових площ.

«Маневицький торфозавод має спеціальний дозвіл на користування надрами №2396 від 26.03.2001 року на торфовищі «Вутишно» площею 1167 га, який діє до 26.03.2021 року, а запаси родовища забезпечують роботу підприємства ще на 40 років.

У 2013 році проект землеустрою на відведення земель під видобуток торфу загальною площею 205 га, у тому числі 76,6 га для Маневицького торфозаводу, був відправлений до Волинської ОДА для узгодження з відповідними міністерствами та відомствами і подальшого подання на розгляд Кабінету міністрів України.

Тільки у 2017 році Волинська ОДА направила перші листи до міністерства і відомств для узгодження.На сьогоднішній день повної відповіді, яка дала би можливість розпочати роботи по відведенню нових площ, немає», – йдеться у зверненні колективу підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиньрада вимагає виключити ДП «Волиньторф» із переліку підприємств, що підлягають приватизації

«У трудового колективу склалося враження, що Волинська ОДА, замість підтримки торфяної галузі, всіма можливими шляхами ускладнює та гальмує вирішення цього питання», – додають представники трудового колективу.

Варто зазначити, що подібні сигнали надходили від ДП «Волиньторф» уже неодноразово. Раніше колектив підприємства заявляв про системний саботаж їхнього підприємства з боку виконавчих органів влади обласного та районного рівнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гунчик і далі «пеpемагає» у суді з «Волиньторфом»

«Станом на сьогоднішній день запаси торфу на відведених ділянках вичерпані повністю, тому після переробки торфу, видобутого у 2018 році (орієнтовно березень-квітень 2019 року), Маневицький торфозавод припинить свою роботу, і всі працівники підлягають скороченню, а бюджетні організації області залишаться без дешевого місцевого палива», - констатують у трудовому колективі Маневицького торфозаводу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити