image
 |  2 1 Липня 2021 | 09:04

Обов'язкові щеплення без зобов'язань — це насильство з особливим садизмом, — інфекціоніст

Насильством називає заслужений лікар України, інфекціоніст Ольга Голубовська спробу держави ввести обов'язкове вакцинування громадян, не виконавши перед цим всі зобов'язання щодо цих самих громадян.

Так в коментарі «УНН» вона прокоментувала заяви деяких чиновників про необхідність обов'язкового вакцинування.

«Коли держава вводить обов'язкові щеплення, не виконавши перед цим своїх зобов'язань перед громадянами - це насильство з особливим садизмом. Щеплення робити треба, звичайно ж, але що стосується обов'язкових це, в першу чергу, залежить від низки умов в яких будуть перебувати люди, коли потрібно буде робити обов'язкові щеплення. Наприклад, я вважаю, що обов'язковість таких щеплень можлива в країнах, які забезпечують безперебійну поставку якісних вакцин, а не вакцин, які не проходять процедуру перевірки якості в країні, куди завозяться. У нашій країні зараз саме така ситуація, почалася вона ще при Супрун і зберігається зараз», - пояснила Голубовська.

Обов'язкова вакцинація, на думку медика, допустима в країнах, які займаються серйозним моніторингом післявакцинальних реакцій, ведуть їх облік, статистику.

«А у нас з цим дуже великі проблеми. Дуже великі проблеми взагалі подати інформацію про побічні ефекти. А це ж треба для аналізу, для того, щоб далі думати, як виправити ситуацію. Крім того, це можливо в тих країнах, де держава компенсує своїм жителям несприятливі явища після вакцинації, які спричинили серйозні наслідки», - вважає Голубовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Ремарка УНН: в Україні інформація про поствакцинальні наслідки ретельно ховається, редакція УНН не змогла отримати таку інформацію. Медик підтверджує інформацію журналістів - знайти повну інформацію про наслідки вакцинації неможливо.

«У нас цього і сказати не можна. Тому що відразу всі стають на диби і неправильно сприймають те, що ти говориш. А це ж життя людей, люди потім залишаються один на один зі своїми проблемами. Тому я прекрасно розумію, що держава - це насильство. І це правильно, напевно, в деяких речах, але, коли держава вводить обов'язкові щеплення, не виконавши перед цим своїх зобов'язань перед громадянами - ну, так це вже називається насильством з особливим садизмом. Я цього не розумію», - резюмувала Голубовська.

За словами медика, в Україні в складі Національної технічної групи по вакцинації практично немає визнаних фахівців в галузі імунології та інфекційних хвороб. А директор Інституту інфекційних хвороб, академік Вікторія Задорожна, яка все ж потрапила до складу групи, весь час хоче вийти з її складу, так як її просто ніхто не слухає і не чує.

«Тому вибачте, але коли я на цьому тлі ... раптом лунають такі заяви, які начебто правильні, то мені відразу стає ніби не по собі. Ми ж ніяк не можемо передбачити, що придумає ця технічна група та чому вирішують закрити від народу статистику. А потрібно збиратися всім разом і починати все з початку, а не як зазвичай з кінця», - впевнена Голубовська.

Раніше представники Міносвіти заявили, що в вивчається можливість обов'язкового вакцинування працівників системи освіти зокрема від коронавірусу.

Зокрема міністр освіти Сергій Шкарлет заявив про необхідність передбачити механізм обов'язкової вакцинації (або ПЛР-тестування) для педагогів. У МОЗ ініціативу підтримали і навіть заявили про необхідність обов'язкового вакцинування від всіх основних хвороб, зокрема дітей для допуску до навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий схематоз? Зеленський підписав закон, який дозволяє ремонт аеропортів і доріг в обхід Prozorro

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити