image
 |  0 24 Березня 2020 | 12:02

Коли пенсіонери отримають збільшені виплати?

З травня 2020 року в Україні відбудеться індексація трудових пенсій на 11%, а пенсіонери, яким виповнилося 80 і більше років, отримають щомісячну надбавку до пенсії 500 гривень. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 млн пенсіонерів. А вже в квітні більше 10 млн пенсіонерів отримають доплати по 1 тис. грн, якщо їхня пенсія менша за 5 тис.

Індексація пенсій в Україні можлива за рахунок скорочення видатків державного бюджету. Про це в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером" заявила заступник голови Офісу президента Юлія Кузнєцова. За її словами, одним із джерел фінансування індексації пенсій будуть державні компанії і прибутки державних банків.

"Є кілька джерел. Насамперед ми будемо скорочувати частину неефективних витрат у бюджеті. Розподіляти там, де фактично можна буде. Джерелом будуть і державні компанії, і прибутки всіх державних банків. Це скорочення великих зарплат. Скорочення всього того бюджету, який можна скоротити", - сказала Кузнєцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний банк вкотре відчутно послабив гривню

Вона також підтвердила, що індексація пенсій частково відбуватиметься за рахунок запозичень і збільшення зовнішніх боргів.

"А по-друге, ми будемо збільшувати дефіцит бюджету. Ми самі можемо це дозволити. На сьогодні у нас бюджет був запланований із дефіцитом в 2%. Але цей бюджет будувався на прогнозі економічного зростання 3,5%. Сьогодні ми бачимо прогноз, коли економіка ЄС впаде до 10%. Чим ми будемо фінансувати дефіцит? В основному запозиченнями і збільшеннями державного дефіциту. Нам важливо позичати ці гроші максимально дешево. Це МВФ, це Світовий банк, це Єврокомісія. Це там, де процентна ставка за нашими боргами може становити 0,5, або 1, або 1,2%. Це найдешевші гроші, які нам доступні. Зараз уряд над цим працює", - додала вона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити