image
 |  25 6 Листопада 2023 | 19:43

Коли центром планування військової стратегії та операцій хочуть зробити через комплекси перед авторитетом Залужного не Генштаб, а ОП - це шлях у прірву

Мене дуже насторожують небезпечні тенденції у ставленні Офісу Президента до ЗСУ. Нещодавно президент України Володимир Зеленський звільнив командувача ССО генерал-майора Віктора Хоренка. Це було зроблено в стилі Януковича в максимально принизливий для військових спосіб та в обхід Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Віктор Хоренко про те, що його зняли з посади, дізнався постфактум - зі ЗМІ. Таке ставлення до військового - неприпустиме та й небезпечне. І воно вкрай негативно впливає на всю армію та її бойовий дух.

Замість того, щоб займатися своєю сферою діяльності політичне керівництво та його обслуга дозволяє собі втручатися у роботу військового командування. Можливо, радник глави Офісу президента Микола Подоляк має якісь свої уявлення про кінець війни. Але я дуже сумніваюсь, що він бачить шлях, як досягти перемоги. Коли клерк з Офісу президента Ігор Жовква, який немає зеленого поняття про військову стратегію і тактику, починає коментувати і критично висловлюватися у бік Головнокомандувача ЗСУ за те, що він опублікував непросту, але правдиву статтю у закордонну виданні, я думаю йому треба спуститися на грішну землю і зайнятися своїми прямим обов'язками. Коли Офіс президента не погоджується з оцінкою військових та пробує давати якісь прямі накази частинам, минаючи Головнокомандувача ЗСУ - це абсолютно незаконна діяльність, яка шкодить обороні нашої країни. Коли центром планування військової стратегії та операцій хочуть зробити через комплекси і страхи перед авторитетом Залужного не Генштаб, а Офіс президента - це шлях у прірву.

Полегшує роботу російським агресорам не стаття Залужного, а непрофесіоналізм, корупція та провальна кадрова політика української влади на чолі з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. І аж ніяк не глибокий аналіз поточної ситуації на полі бою і що потрібно робити для того, щоб здобути перемогу від Головнокомандувача ЗСУ. Я розумію, що цей аналіз може не сподобатися багатьом з чинної влади. Але він відображає об'єктивну картину, а не фантастичний світ телемарафону. Також дуже сприяє москві небажання української влади чути критику і робити належні висновки з помилок, її прагнення діяти авторитарними методами та ігнорувати альтернативну точку зору.

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», народний депутат України VII скликання, депутат Волинської обласної ради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити