image
 |  4 1 Листопада 2017 | 08:00

Колишній глава «Держінвестпроекту» Каськів екстрадований в Україну

Колишній глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислав Каськів екстрадований з Панами в Україну,

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Наразі Каськів доставлений у Головне слідче управління Генпрокуратури, тривають слідчі дії", - написав Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Генпрокурор зазначив, що екстрадиція відбулася вночі 1 листопада. Він нагадав, що В.Каськів підозрюється в заволодінні в 2012 році в змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 мільйона гривень.

"Це не перший випадок екстрадиції екс-високопосадовця в Україні. Але і не останній", - зазначив Юрій Луценко.

Владислав Каськів був оголошений у міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

8 вересня 2016 року стало відомо про отримання Генпрокуратурою від Інтерполу підтвердження про арешт Владислава Каськіва в Панамі. 12 вересня Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави $ 600 тисяч, той подав клопотання про політичний притулок.

У березні поточного року стало відомо, що Панама відмовила Владиславу Каськіву в наданні статусу політичного біженця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити