image
 |  5 14 Серпня 2023 | 23:31

Колишній волинський прокурор відсуджує мільйони у держпідприємства

Волинський експрокурор Сергій Масалов досі судиться за гроші із держпідприємством «1 травня». Свого часу він активно надавав послуги підприємству у пору, коли там директором був його двоюрідний брат.

Проте після зміни керівництва щось пішло не так, і пан Масалов узявся вибивати із держструктури мільйон за мільйоном.

Ще у 2020 році держпідприємство «1 травня» активно співпрацювало з колишнім прокурором і нинішнім підприємцем Сергієм Масаловим. Співпрацювали вони до того часу, поки тодішньому керівнику Володимиру Нікітіну, який виявився двоюрідним братом Сергія Масалова, не продовжують контракт, а новий директор платити не захотів. З того часу колишній прокурор засипав держпідприємство позовами на мільйони - мільйон за ремонт приміщень, мільйон за інфляційні втрати і біля чотирьох за міндобрива.

Суд визнав договір за ремонт недійсним. Щоправда, інфляційні втрати таки присудили віддати пану Масалову.

Нині у господарському суді переглядаються рішення, як пояснив представник підприємства, в ході іншого судового розгляду щодо службової недбалості колишнього директора Володимира Нікітіна. Договір купівлі продажу міндобрив, укладений між Нікітіним та Масаловим, був без погодження Національної академії аграрних наук України. А це, мовляв, недопустимо.

Та як виявилось різниця у ціні постачальника, «Волинь-Зерно-Продукту», де брав в Міндобрива пан Масалов, і ціною, за якою продав державному підприємству, сягає 386 тисяч гривень. Сергій Масалов каже, з «Волинь-Зерно-Продуктом» мав кілька договорів – на товар і перевезення, а з «1 травня», так би мовити, звів ці всі позиції в одному договорі. З того каже така різниця. Між тим, додає, став вимушеним посередником між цими двома підприємствами, бо напряму «1 травня» ніхто не хотів відпускати міндобрива в кредит чи в борг.На жнива Нікітіна звільнили, а нове керівництво не захотіло йому платити. Він, своєю чергою, почав боргувати перед «Волинь-Зерно-Продуктом». Мовляв, того й пішов до суду вибивати гроші з держпідприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька сільрада віддає в оренду ставок

Зважаючи на викладенні сторонами факт і доводи, суд відмовив в задоволенні позову пана Масалова у стягненні 4 мільйонів з держпідприємства.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити