image
 |  2 7 Листопада 2021 | 19:01

Колишнього підлеглого Кватирка, якого якого звинувачували в незаконній рубці, виправдали

Колишнього лісівника намагалися притягували до кримінальної відповідальності за самовільне присвоєння владних повноважень, пов`язаних з використанням форменого одягу, та в незаконній порубці лісу, що спричинило тяжкі наслідки.

Любешівський районний суд розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності колишнього майстра лісу, - пише Район.Любешів.

Відповідно до обвинувального акта, зазначається у вироку, цей чоловік обіймав посаду майстра лісу Оконського лісництва Маневицького лісгоспу з 14 листопада 2016 року по 25 вересня 2019 року. Проте, бувши звільненим з цієї посади, 3 жовтня 2019 року, одягнувши форму працівника лісгоспу, на власному автомобілі завіз мешканця громади в ліс та, не повідомивши йому про відсутність відповідного дозволу, вказав на ділянку, де потрібно провести рубку, яку здійснили наступного дня. Усього тоді зрізали 24 сосни, заподіявши майнову шкоду на суму 211,5 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через «Велике будівництво» Зеленського неподалік Волині зруйнували відрізок дороги

Отже, колишній майстер лісу звинувачувався в самовільному присвоєнні владних повноважень, пов`язаних з використанням форменого одягу, та в незаконній порубці лісу, що спричинило тяжкі наслідки.

Обвинувачений у судовому засіданні своєї вини у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав та показав, що 25 вересня 2019 року його звільнили з посади майстра лісу, але напередодні він здав увесь наявний у нього формений одяг і службове посвідчення, а будь-яких вказівок на порубку лісу не давав.

Заслухавши показання свідків, дослідивши письмові докази, суд ухвалив колишнього майстра лісу визнати невинним у пред`явленому йому обвинуваченні та виправдати у зв`язку з недоведеністю, що він вчинив кримінальні правопорушення.

Суд також залишив без розгляду цивільний позов державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» до обвинуваченого про відшкодування завданої кримінальними правопорушеннями майнової шкоди на суму 211,5 тисячі гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити