image
 |  0 13 Березня 2019 | 20:47

Колишнього політтехнолога «регіоналів» засудили до 7 років у США

Суд засудив колишнього політтехнолога Партії регіонів і керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта ще до 3,5 років.

Про це повідомляє The New York Times.

Суддя Емі Берман Джексон Федерального окружного суду у Вашингтоні засудила Манафорта через скоєння ним низки злочинів – відмивання грошей, перешкоджання правосуддю, неповідомлення про лобістську роботу, яка принесла йому десятки мільйонів доларів протягом більш, ніж десяти років.

"Важко переоцінити кількість брехні та обсяг шахрайства, а також кількість грошей", - зазначила суддя Джексон про справу Манафорта.

7 березня суд у США дав Полу Манафорту 3,9 років в'язниці за шахрайство.

Відповідно, в цілому, після вироків двох судів Манафорт отримав 7,5 років в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербська православна церква не хоче визнавати ПЦУ

Нагадаємо:

Манафорта звинувачували в змові проти Сполучених Штатів, включаючи відмивання грошей, незаконне лобіювання, змову з метою перешкодити правосуддю і спроби чинити тиск на свідків.

Звинувачення в порушеннях Манафорта під час лобістської діяльності розглядав федеральний суд у Вашингтоні. Його адвокати вже просили суддю у цій справі призначити йому термін ув'язнення "значно нижче встановленого законом максимуму".

Раніше повідомлялось, що Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.

Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.

У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.

Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться "в Європі і Африці".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити