image
 |  0 13 Березня 2019 | 18:46

Сербська православна церква не хоче визнавати ПЦУ

Там назвали Українську церкву "розкольницькою ієрархією". СПЦ визнає лише Українську православну церкву, очолювану митрополитом Онуфрієм .

Про це пише УНІАН.

Сербська православна церква (СПЦ) відмовилася визнавати Православну церкву України (ПЦУ) канонічною та називає її "штучною конфедерацією розкольницьких структур". Читайте також Епіфаній призначив собі двох заступників з зовнішніх зв’язків Про це написала проурядова сербська газета "Политика", передає ТСН. В матеріалі розповіли, що СПЦ "вважає неканонічним вторгнення вселенського патріарха Варфоломія на територію Російської православної церкви і його рішення у звʼязку з Україною".

"Київську митрополію ніяк не можна ототожнювати з нинішньою Україною, оскільки вона перебуває під юрисдикцією Московського патріархату ще від 1686 року". - йдеться у листі, який нібито сербська церква надіслала іншим церквам. Там також додали, що СПЦ визнає лише Українську православну церкву, очолювану митрополитом Онуфрієм, котра перебуває в складі Московського патріархату. \

У Сербії також "рекомендували" всім своїм архієреям й священникам утриматися від літургічного і канонічного спілкування з "Епіфанієм та всіма тими, хто перебуває у єдності з ним". Белградська газета нагадує, що така позиція СПЦ була очікуваною, оскільки її архієрейський собор у листопаді й у січні висловив критичне ставлення щодо рішень вселенського патріарха Варфоломія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще три громади приєдналися до Володимир-Волинської єпархії ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити