image
 |  9 12 Січня 2023 | 19:13

Команда "Старого Луцька" здобула перемогу над "Запоріжжям"

Останній ігровий день баблу Суперліги Parimatch в Черкасах розпочався матчем "Запоріжжя" та "Старого Луцька". Обидві команди цей рік розпочинали з двома перемогами в активі, але вже в Черкасах лучани переграли "Прикарпаття-Говерлу", здобувши третю звитягу.

Матч видався непростим для обох команд, "Запоріжжя" більшість часу було попереду, але в підсумку програло 66:73.

Матч розпочався з 0:5 для "Запоріжжя", але наприкінці другої хвилини Морозов реалізував дальню спробу, чим задав темп для подальшої гри команди. За першу половину гри Запоріжжя реалізувало 8 з 11 триочкових кидків, особливо постарався Віталій Тельчаров, який реалізував всі свої 6 дальніх спроб. Це дозволило "Запоріжжю" вже в середині першої чверті впевнено вийти вперед, а у другій чверті навіть збільшити свою перевагу до двозначних цифр. У підсумку на велику перерву команди пішли за +12 для "Запоріжжя".

В третій чверті "Запоріжжя" "перестало" влучати з-за периметру, через що "Старий Луцьк" поступово відігрався і навіть вийшов вперед. В цей час Биков якраз влучив єдиний точний дальній команди в десятихвилинці, що дещо надихнуло партнерів, які до перерви повернули собі перевагу +6.

Втім, на кінцівку "Запоріжжя" не вистачило. Варто зазначити, що зі стартової п’ятірки лише у Ледньова 28 зіграних хвилин в матчі, а решта зіграли 33 хвилини і більше. Фактично відсутність ротації та третій ігровий день дався взнаки команді в останній десятихвилинці. До середини чверті "Старий Луцьк" знову наздогнав суперника, а остання хвилина розпочалась при +9 для лучан. У підсумку 73:66.

Кращим у "Старого Луцька" став Євген Коровяков з 13 очками, 7 підбираннями та 6 передачами. Найрезультативнішим у "Запоріжжя" став Віталій Тельчаров, який за другу половину виконав одну дальню спробу і ту невлучно, а в підсумку набрав 23 очки.

Запоріжжя завершило бабл на останньому місці з двома перемогами в активі, а "Старий Луцьк", вигравши другий матч в Черкасах з трьох і загалом з чотирма перемогами перебуваючи на сьомій позиції, наблизився до "Прикарпаття-Говерли" та "Політехніки-Галичини".

Далі "Запоріжжя" зіграє 25 та 26 січня у Києві проти "Дніпра" та "Будівельника", а "Старий Луцьк" 27-29 січня прийматиме бабл у себе, де зіграє проти БІПИ та двічі з "Політехнікою-Галичиною".

"Старий Луцьк" – "Запоріжжя" 73:66 (13:17, 19:27, 20:14, 21:8)

В іншому матчі львівська "Політехніка-Галичина" завершила бабл в Черкасах впевненою перемогою над "Прикарпаттям-Говерлою" 92:56.

Непроста перемога ''Старого Луцька'' та успіх ''Прикарпаття'': результати Суперліги Parimatch 12 січня

На папері ця гра очікувалась з великим інтересом, оскільки зустрічались сусіди по турнірній таблиці з рівною кількістю перемог – по 5. Відзначимо, що перша зустріч суперників в регулярному чемпіонаті завершилась звитягою команди з Івано-Франківська, яка в середені листопада здолала львів’ян з рахунком 82:73.

На початку матчу краще командно і свіжіше виглядали львівські баскетболісти, тоді як "Прикарпаття-Говерла" за рахунок більше індивідуальних дій намагалась триматись на дистанції. В першій чверті івано-франківська команда завдяки цьому не відпускала суперника більше ніж на 4-6 очок, але в середині другої чверті провал в першу чергу в атаці підопічних Євгена Мурзіна дозволили львів’янам заробити двозначну перевагу.

За чотири хвилини до великої перерви перевага "Політехніки-Галичини" сягнула +18, але в кінцівці чверті "Прикарпаттю-Говерли" вдалось скоротити своє відставання до 11 очок.

В третій чверті ситуація на майданчику не сильно змінилась – "Прикарпаття-Говерла" так і не зуміла нав’язати конкуренцію супернику. В середині третьої чверті "Політехніка-Галичина" вигравала вже +27, а загалом чверть виграла 36:8.

Четверта чверть перетворилась на формальність, команди догравали резервістами і в підсумку все завершилось з рахунком 56:92.

Кращим гравцем матчу став Михайло Горобченко, який заробив 26 очок, віддав рекордні для цього сезону 15 передач, до яких додав 6 підбирань та 3 перехоплення. РЕ 42 стали повторенням цього сезону в Суперлізі Parimatch.

Львівська "Політехніка-Галичина" завдяки перемозі закріпилась на п’ятій сходинці турнірної таблиці, а "Прикарпаття-Говерла" хоч і йде шостою, але бабл в Черкасах завершує в трьома поразками в трьох матчах.

"Прикарпаття-Говерла" – "Політехніка-Галичина" 56:92 (20:23, 14:22, 8:36, 14:11)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам COVID може спричинити ще одну хвилю пандемії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити