image
 |  7 21 Лютого 2023 | 14:14

Комісія не підтримала зміну цільового призначення двох ділянок у Заборолі, на яких самовільно виросли котеджі

Земельна комісія Луцької міської ради не підтримала зміну цільового призначення двох земельних ділянок у селі Забороль, на яких самовільно виросли котеджі, на землю житлової забудови.

Про це інформує власкор ВолиньUA.

Дані ділянки розташовані поблизу лісу у селі Забороль і призначені для ведення особистого селянського господарства. Однак, на них самовільно без жодних погоджень збудували великі котеджі. Тепер до міської ради звернулися з проханням постфактум узаконити новобудови.

Депутатів обурило те, що власники ділянок навіть не потрудилися перед масштабним будівництвом звернутися з проханням про зміну цільового призначення землі, як того вимагає закон. Натомість вони вирішили просто збудувати котеджі на землі для ведення сільського господарства, а тепер вимагають узаконити новобудови.

Окремі депутати на засіданні земельної комісії Луцької міськради висловлювали побоювання, що такі факти можуть стати прецедентами для аналогічних масових порушень земельного законодавства при будівництві. Це, у свою чергу, призведе до будівельного хаосу та соціальної напруги серед громади, зневіри у існуванні справедливості та масового нехтування норм закону.

"Поблизу Боголюбського лісу масово виростають котеджі. Будинки будують на землі сільськогосподарського призначення. Закон нікого вже не хвилює. Наші землі настільки родючі, що на них проростають котеджі, там, де мали б рости овочі та фрукти. До чого ми дійдемо з такою політикою?", - зазначив депутат Луцькради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

Мова йде про проєкти рішень:

- про затвердження громадянину Григоринському Р.О. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у с. Забороль площею 9 соток;

- про затвердження громадянину Склярському О.С. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку, є господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у с. Забороль площею 9 соток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю під Луцьком самовільно перекрили стовпчиками (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити