image
 |  11 17 Лютого 2023 | 23:31

Замість городів - котеджі: під Луцьком шаленими темпами зводять незаконні будинки (ФОТО)

На землях сільськогосподарського призначення під Луцьком масово будуються котеджі, а забудовники вже навіть не витрачають час на зміну цільового призначення ділянок.

Про це пише ВолиньUA.

Зокрема така картина спостерігається поблизу лісу у Боголюбах. Хоча земля там сільськогосподарського призначення, однак це зовсім не заважає масово зводити на ній будинки і ігнорувати закон. Очевидно, що забудовники після завершення будівництва просто поставлять міську владу перед фактом і змусять узаконити дані об'єкти нерухомості.

Ситуацію прокоментував депутат Луцької міськради від фракції ВО "Свобода" Андрій Білан.

"Поблизу Боголюбського лісу масово виростають котеджі. Будинки будують на землі сільськогосподарського призначення. Закон нікого вже не хвилює. Наші землі настільки родючі, що на них проростають котеджі, там, де мали б рости овочі та фрукти. До чого ми дійдемо з такою політикою?", - зазначив Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На магістральній вулиці Луцька поблизу зупинки з'явилася ще одна занедбана ділянка (ФОТО)

Староста Заборольського старостинського округу Валерій Боярський на засіданні земельної комісії Луцької міськради сказав, що йому відомі факти будівництва на землях сільськогосподарського призначення. І навіть відомі забудовники, але прізвища назвати не схотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати незадоволені роботою одного зі старост Луцької громади

Слід зазначити, чинним законодавством України дійсно передбачено можливість будівництва об'єктів нерухомості на землях сільськогосподарського призначення, але за умови, що подальше функціональне використання цих об'єктів відповідатиме цільовому призначенню земельної ділянки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити