image
 |  7 9 Грудня 2022 | 20:13

Комітет Ради підтримав законопроєкт про заборону московського патріархату

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні законопроєкт про заборону діяльності в Україні російської православної церкви та пов’язаних з нею релігійних організацій.

Про це пише Укрінформ.

“Рекомендували Верховній Раді ухвалити в першому читанні законопроєкт №8221 “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій”, – йдеться у повідомленні.

Документ передбачає встановлення заборони діяльності російської православної церкви на території України, релігійних організацій, які безпосередньо або як складові частини іншої релігійної організації входять до структури РПЦ, а також релігійних центрів, що входять до складу чи визнають підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях РПЦ.

Також у проєкті зазначається, що достроково припиняються всі правочини, пов’язані з використанням майна (оренди, найму, лізингу тощо), строк дії яких не закінчився, укладені між резидентами України з відповідною забороненою іноземною релігійною організацією, а також з юридичними особами, власником, учасником, акціонером яких вона є.

Окрім того, пропонується визначити особливості найменування релігійних організацій, зокрема можливість релігійної організації використовувати у своїй назві (як повній, так і скороченій), найменуванні слово “православний” або “православна” у відповідних відмінках лише в разі, якщо ця релігійна організація в канонічних та організаційних питаннях підлегла Православній церкві України.

Нагадаємо, Служба безпеки України впродовж останніх тижнів проводить обшуки в церквах, які належать до Української православної церкви (московського патріархату). Під час цих обшуків виявляють проросійську літературу, мільйони готівки російськими рублями та осіб з радянськими документами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити