image
 |  221 22 Грудня 2023 | 09:54

Комплекс дитячої залізниці у Луцьку передали у власність міста

Депутати Луцької міськради прийняли від виробничого структурного підрозділу “Львівська дирекція” філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” АТ “Українська залізниця” у власність Луцької міської територіальної громади комплекс об’єктів соціальної інфраструктури “Луцька дитяча залізниця”, що знаходиться на вулиці Шопена, 14a.

Таке рішення було прийнято під час сесії Луцької міськради.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль зазначив, що на місці буде навчальний центр для майбутніх залізничників, адже на це є попит.

“Плануємо здійснювати позашкільну профорієнтаційну діяльність для дітей громади, належним чином утримувати та поліпшувати благоустрій території залізниці, а також зберегти приміщення головної станції “Росинка”. Також є вже й пропозиції від підприємців, які хочуть на цій території розміщувати тимчасові торговельні споруди. Ми над цим працюємо”, - наголосив Борис Смаль.

Роботи планують розпочати весною 2024 року. Щоправда, скільки коштуватиме відновлення дитячої залізниці ще не знають, адже для цього треба робити грошову оцінку й розробляти проєктно-кошторисну документацію.

Початкова вартість комплексу дитячої залізниці оцінена в понад 3,2 мільйона гривень, але зараз майно оцінюють лише в 149 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйон зарплати, квартира в столиці та відсутність авто: що у декларації голови Волинської ОВА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити