image
 |  2 15 Березня 2020 | 19:12

Кому не можна відвідувати лазню?

Лазня - корисна процедура, якщо підходити до неї з розумом. Але у відвідуванні лазні є свої протипоказання, які не потрібно ігнорувати.

Якщо стінки судин слабкі, вони можуть не витримати тиску і тріснути. Особливо якщо у людини такі захворювання, як гіпертонія, атеросклероз, варикоз. Якщо постраждає судина в головному мозку, лазня може закінчитися інсультом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притуплення голоду та омолодження: назвали дію натурального чаю

Висока температура і пар в лазні створюють серйозне навантаження на організм. Вона може посилитися прийняттям їжі. При високій температурі процес травлення буде ускладнений, і їжа буде бродити, доставляючи дискомфорт, а іноді і болю.

А ось вивести токсини після вживання алкоголю і великої кількості жирної їжі лазня допоможе. Але не раніше, ніж через добу після застілля. Головна умова - пити багато води, морсу, трав'яних настоїв, щоб відновити водний баланс.

Парна також протипоказана для людей, які страждають на гіпертонію, серцево-судинними патологіями, анемією, епілепсію, гепатитом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити