image
 |  261 25 Вересня 2024 | 17:35

Конкурсна комісія Волиньоблради призначила директорів трьох закладів

Відбулося засідання конкурсної комісії на зайняття вакантних посад керівників обласних комунальних закладів: Луцького геріатричного пансіонату, Берестечківського та Олицького психоневрологічних інтернатів.

Про це повідомили в облраді, пише ВолиньUA.

Очільник конкурсної комісії – перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук повідомив, що на посаду директора кожної із соціальних установ претендують по одному кандидату - це чинні керівники цих закладів, які після завершення терміну дії їхніх контрактів перебувають у статусі виконувачів обов’язки до результатів нового конкурсу. Після перевірки пакету документів, поданих претендентом, процедура відбору передбачає презентацію перспективного плану установи, а також співбесіду.

Першою своє бачення розвитку закладу представила директорка Луцького геріатричного пансіонату Алла Гнатюк. Сьогодні у закладі перебуває майже 170 підопічних, яким надається повний спектр побутових, соціальних та реабілітаційних центрів. «Зроби те, що вважають неможливим» - таким кредо послуговується персонал установи, стверджує його керівниця, і з цією метою має намір втілювати інноваційні моделі соцпослуг. Йдеться про різноманітні форми денної зайнятості, які будуть запроваджені у рамках спільного з польськими партнерами проєкту, вдосконалення реабілітації і придбання для цього сучасних засобів, відкриття нового відділення денного перебування з наданням платних послуг, облаштування мистецького простору, приєднання до електронної медичної системи. У плані розвитку також безперервне навчання і вдосконалення кваліфікації персоналу, фінансовий моніторинг. Технологічна ж компонента передбачає завершення термореновації будівель, заміна покрівлі і каналізаційної мережі, розширення системи відеоспостереження задля безпеки підопічних, встановлення у житлових кімнатах кондиціонування, облаштування додаткового укриття за умови надходження цільової субвенції, а також надбання за рахунок партнерської допомоги мікроавтобуса.

Після проведення співбесіди і таємного голосування члени комісії привітали Аллу Гнатюк з успішним проходженням конкурсного відбору та рекомендували голові Волиньради укласти з нею контракт терміном на 5 років.

Таке ж рішення конкурсна комісія ухвалила і щодо претендента на посаду директора Берестечківського психоневрологічного інтернату Віталія Клемби. Заклад він очолює з 2021 року. За цей період для майже 220 підопічних тут суттєво поліпшено умови перебування. Утеплено фасад, замінено покрівлю в житловому корпусі, облаштовано укриття з місцями, в тому числі і для лежачих підопічних, зведено спортмайданчик з поліуритановим покриттям та сценою, збудовано капличку, відремонтовано пральню. Майже всі роботи виконувалися силами персоналу. Також в установі велике підсобне господарство – майже 30 га посівних площ, чимале поголів’я свиней та великої рогатої худоби. Представлений претендентом перспективний план розвитку інтернату на 2025-2029 роки передбачає розширення переліку соціальних послуг, запровадження енергоощадних технологій, в тому числі й з відновлювальних джерел, будівництво нового замість аварійного приймально-карантинного відділення. Найгострішою проблемою, яка потребуватиме найбільших капіталовкладень, Віталій Клемба назвав завершення робіт зі встановлення очисних споруд. Нову систему каналізування уже прокладено, залишилось придбати і змонтувати обладнання для очистки стоків, вартість робіт і устаткування – 2,7 млн грн. Депутат Ігор Лех запропонував детально розглянути це питання на майновій комісії, аби знайти оптимальне фінансове рішення проблеми. Очільник екологічної комісії Юрій Ройко додав, що частину суми вдасться залучити за рахунок обласного екофонду.

Плану розвитку Олицького психоневрологічного інтернату, який представив його керівник Сергій Кучер, бракує виразності і конкретики, - такими були зауваження членів конкурсної комісії. Так, депутат Андрій Козюра вважає необґрунтованим виділяти бюджетні кошти на виготовлення ПКД для будівництва прально-банного комплексу та укриття, оскільки є ймовірність, що на території пам’ятки національного значення (установа розташована під мурами Олицького замку) такі роботи можуть бути заборонені. Ігор Лех зауважив, що наміри не підкріплені конкретними цифрами, відтак важко буде визначити джерела фінансування. Він також вважає, що керівник інтернатної установи не достатньо тісно комунікує з депутатами, профільними комісіями та Олицькою громадою.

Оголошуючи результати відбору, голова конкурсної комісії Юрій Поліщук повідомив, що Сергій Кучер не набрав необхідної більшості голосів. Відтак, конкурс на зайняття вакантної посади директора Олицького психоневрологічного інтернату буде оголошено повторно.

Кандидатури ж переможців відбору Алли Гнатюк та Віталія Клемби має погодити також профільна комісія, остаточне рішення про призначення – за сесією обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині поліція викрила торговців зброєю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити