image
 |  2 15 Червня 2023 | 09:54

Конкурсна комісія Волиньради назвала трьох переможців на посади керівників

У Волиньраді відбулася конкурсна комісія. Конкурсний відбір проходив на заміщення вакантних посад директорів трьох комунальних установ: обласної дитячо-юнацької спортивної школи, Руденського жіночого та Голобського чоловічого психоневрологічних інтернатів.

Про це інформують на сторінці облради, - пише ВолиньUA.

Очільник конкурсної комісії обласної ради, перший заступник голови Юрій Поліщук (ВО "Свобода") нагадав процедуру конкурсного відбору: перевірка на відповідність поданих кандидатами документів, презентація бачення стратегії розвитку установи, співбесіда з членами комісії та визначення шляхом таємного голосування переможця змагань.

На посаду директора ОДЮСШ претендувало двоє кандидатів. Чинна заступниця керівника спортивної школи Наталія Хомюк повідомила, що на цій посаді працює 10 років. Вона зазначила, що не задоволена тим, як веде справи тимчасово виконуючий обов’язки керівника, що і спонукало її претендувати на посаду директора. Наталія Хомюк стверджує, що за цей час у спортшколі поменшало вихованців, звільнено дев’ятьох тренерів, а іншим досвідченим наставникам, які хотіли тут працевлаштуватися, відмовлено. Окрім того, скорочено кількість тренувань.

Члени комісії зауважили, що свою промову кандидатка зосередила лише на критиці і нічого не розповіла про бачення розвитку закладу. Ігор Лех уточнив, чи влаштовував її, як заступницю, стиль управління попереднього керівника, звинуваченого у домаганні до вихованок. Наталя Хомюк відповіла, що останніх 3 роки перебувала у декретній відпустці, однак стверджує, що за попередника спортшкола розвивалася. Зі стратегічних напрямків вона назвала відновлення діяльності ОДЮСШ як обласного методичного центру, а також розвиток таких видів спорту як баскетбол, гандбол і пляжний волейбол.

Другий претендент на посаду – тимчасово виконуючий обов’язки директора обласної спортшколи Дмитро Піддубний пріоритетом керівника вважає повернення закладу вищої категорії, яку ОДЮСШ втратила кілька років тому.

«У школі 5 відділень, але славилася вона тільки волейболом, на що і спрямовувалися ресурси. Моя мета – розвивати усі відділення, щоб кожне з них працювало на рейтинг школи», - зазначив Дмитро Піддубний.

Він також вважає доречним запровадити нові напрямки: футбол і фут-зал як дуже популярні види спорту серед дітей і молоді, велоспорт та стрільбу з лука, бо є чимало перспективних спортсменів, а також гандбол і баскетбол, які в області досі майже не розвивалися.

Члени конкурсної комісії уточнили, чи насправді у закладі поменшало дітей, скорочено час тренувань та звільнено тренерів. Т.в.о. керівника відповів, що йдеться про тимчасове увільнення тренерів-сумісників на літній період, а у вересні вони знову повернуться. Така практика застосовується з метою економії бюджетних коштів і діяла задовго до його приходу на посаду, - запевняє Дмитро Піддубний. Зменшення кількості дітей також пов’язано із початком літніх канікул.

«Обсяги тренувань теж не скорочувалися. Я лише упорядкував графік їх проведення. В результаті з’явилася можливість приймати на нашій базі змагання різних рівнів. А це нагода залучити додаткові кошти. Саме за них ми придбали новий спортінвентар і форму для наших команд. А ще постійно шукаю спонсорів і меценатів, аби діти мали можливість їздити на змагання, в тому числі і міжнародні, бо одного лиш тренувального процесу не достатньо», - переконаний Дмитро Піддубний.

За результатами таємного голосування саме його конкурсна комісія рекомендує призначити керівником ОДЮСШ.

На посаду директора Рудинського психоневрологічного інтернату був лише один претендент – це діюча керівниця соціального закладу Олена Місюк, яка понад 25 років працює в системі і 6 років – на керівний посаді. Під час співбесіди вона розповіла, що за час великої війни кількість підопічних майже подвоїлася за рахунок евакуйованих, тож інтернат переповнений. Саме тому головне задання на перспективу - це розширення закладу і поліпшення умов проживання.

«Оскільки половина наших підопічних – це важкохворі, що прикуті до ліжка, дуже важливо вдосконалювати фаховість нашого персоналу для поліпшення медичної допомоги та паліативного догляду», - поділилася планами Олена Місюк.

Вона також розповіла, що незважаючи на війну, закладу вдалося залучити понад 2 мільйони гривень спонсорської та гуманітарної допомоги. Це не лише постільна білизна, одяг та взуття, предмети догляду, а й 5 генераторів, пасажирський мікроавтобус, санітарний автомобіль, устаткування для реабілітації та техніка для пральні. Своїми силами персонал обладнав залу для фізичної реабілітації, зелену зону відпочинку і так званий зимовий сад з живим куточком, де у міжсезоння проводять дозвілля підопічні.

Члени конкурсної комісії одноголосно рекомендували голові обласної ради призначити Олену Місюк директором Рудинського психоневрологічного інтернату та укласти з нею контракт терміном на 5 років.

Очолити Голобський психоневрологічний інтернат виявили бажання двоє кандидатів – соціальна працівниця Голобської громади Людмила Тимощук і директор обласного центру соціально-психологічної допомоги Володимир Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонтан на Київському майдані у Луцьку перетворився на смітник (ФОТО)

Перша претендентка зауважила, що попри відсутність керівного досвіду, має достатньо мотивації та амбіцій, щоб бути ефективною на такій посаді. За головне у розвитку соціальної установи Людмила Тимощук вважає запровадження енергозбереження, сучасну реконструкцію житлових корпусів інтернату, відкриття тут кабінету стоматології, а також розширення можливостей підсобного господарства, аби агропродукції вистачало не тільки для потреб установи, а й для реалізації з метою отримання додаткових надходжень. Члени конкурсної комісії зауважили, що остання пропозиція не може бути реалізована, оскільки бюджетна установа не може торгувати, а підопічні – працювати більше, як це передбачено нормами трудотерапії.

У центрі стратегії розвитку інтернату кандидата Володимира Ковальчука – люди з інвалідністю.

«Пріоритети – це комфортне перебування підопічних, створення умов для їхнього розвитку і саморозвитку, розширення реабілітаційно-медичних послуг та соціальна адаптація», - зазначив кандидат.

Він вважає за необхідне створити нові відділення з денним перебуванням, де б на платній основі надавалися послуги з побутової адаптації та суспільної інтеграції людей з інвалідністю, адже таких в родинах чимало і вони практично безпомічні та ізольовані. Таємним голосуванням Володимира Ковальчука визначено переможцем конкурсу.

Відповідно до процедури на переможців конкурсного відбору чекає погодження профільних депутатських комісій, остаточне рішення щодо призначення ухвалюватиме сесія обласної ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити