image
 |  0 16 Березня 2019 | 12:01

Константинополь не виключає можливості надання ПЦУ статусу патріархату, - Філарет

Завдання української Церкви полягає «у продовженні об'єднання з парафіями і духовенством Московського патріархату».

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет дав інтерв’ю виданню “Главком”. У ньому владика пояснив, чому його не запросили до Стамбула на урочистості у зв’язку з врученням томосу і за яких умов ПЦУ зможе отримати статус патріархату.

За словами Філарета, його не запросили до Стамбула, тому що він був має чин патріарха, а ПЦУ має статус митрополії. 

«Мене не запросили тому, що вони не хочуть визнати УПЦ у статусі патріархату, а визнають наразі лише статус митрополії. А я патріарх, і якщо буду присутній на цьому врученні як патріарх, то це означає, що Вселенський патріарх визнає українську Церкву в статусі патріархату», — наголосив він. 

При цьому патріарх вказав, що Константинополь не виключає можливості надання ПЦУ статусу патріархату. 

«Якщо все українське православ’я об’єднається в одну Церкву, це буде підстава для надання УПЦ статусу патріархату. Тому ми є патріархатом, але лише в Україні, тобто невизнаним. А визнані ми як Київська митрополія», — зазначив Філарет. 

Він вважає, що завдання української Церкви полягає «у продовженні об’єднання з парафіями і духовенством Московського патріархату». 

«Коли ми об’єднаємося, тоді і звернемося до Вселенського патріарха з проханням надати нам статус патріархату», — підсумував владика. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ми не маємо права усунути патріарха Філарета, - митрополит Епіфаній

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити