image
 |  0 1 Березня 2021 | 10:08

Контpабандистами золота, валюти, цигаpок в «Ягодині» виявились співробітники посольства України в Польщі

Двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на контрабанді на кордоні. Вони намагалися перевезти в службовому автомобілі валюту, золото і цигарки. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook, додавши, що відкликає цих співробітників з-за кордону та щодо них починається дисциплінарне розслідування.

Про це передає «УНН».

«Я відкликав з-за кордону двох співробітників, підозрюваних в корупції. Вчора двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому - їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок», - повідомив Кулеба.

Зі слів міністра закордонних справ України, цей випадок для МЗС - кричущий.

«За моєї каденції на посаді міністра ми не будемо замовчувати такі ганебні випадки і тим більше покривати їхніх фігурантів. Тому я миттєво ухвалив три рішення:
1. Обох співробітників я негайно відкликав із довгострокового закордонного відрядження. Їх робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені.
2. Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не відміняв. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення.
3. МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами, від яких ми очікуємо на швидке та неупереджене розслідування і встановлення усіх обставин справи», - написав голова МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В «Ягодині» затримали вантажівку з валютою та золотом

Інциденти з контрабандою цигарок дипломатами на кордоні України стаються час від часу. До прикладу, у грудні 2020 року угорський дипломат попався на контрабанді сигарет.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити